Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

«Η Ελλάδα δεν πείθει, οι Ευρώπη απαιτεί περισσότερα»

ΦΩΤΟ REUTERS

Οι δανειστές δε μας έχουν πια καμία εμπιστοσύνη. Δεν το έκρυψαν στο Eurogroup και σε αυτό επικεντρώνονται τα περισσότερα θέματα του διεθνή Τύπου.

Χαρακτηριστικός το τίτλος του Reuters: «Η Ελλάδα αποτυγχάνει να πείσει, η Ευρώπη ζητάει περισσότερα» γράφει και συνεχίζει: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ έχουν εξοργιστεί από μια σειρά ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και εβδομάδες διαβουλεύσεων για τα μέτρα».
REUTERS
Στο ίδιο μήκος και το BBC. «Αυτό που έγινε εμφανές από την συνεδρίαση του Eurogroup είναι η μεγάλη έλλειψη εμπιστοσύνης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έδωσε. Εξέτασαν τις λεπτομέρειες των μέτρων των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών και θα αποφάσισαν ότι δεν έχουν γίνει αρκετά», τονίζει ο συντάκτης του βασικού άρθρου του βρετανικού δικτύου.
BBC
«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που συναντήθηκαν χθες στις Βρυξέλλες ζήτησαν την έγκριση των μέτρων από την ελληνική βουλή προκειμένου να μπουν οι τελικές υπογραφές για την συμφωνία», αναφέρει η Wall Street Journal.
WALL STREET JOURNAL
FINANCIAL TIMES
«Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών «κράτησαν» το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, που θέτει τους βουλευτές στην Ελλάδα υπό την πίεση της κυβέρνησης να εγκρίνουν τα νέα μέτρα λιτότητας ή να βγει η χώρα από το ευρώ», συμπληρώνει το Bloomberg.
BLOOMBERG
GUARDIAN
«Οι πολιτικοί συμφώνησαν για νέα μέτρα – Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή», γράφει η Le Figaro, ενώ η Corriere della Sera τονίζει «υπήρξε συμφωνία, αλλά το Eurogroup φρενάρει το δάνειο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωμός εκβιασμός από το Eurogroup: Ψηφίστε πρώτα και μετά βλέπουμε – Τρεις οι όροι για να εγκριθεί το νέο πακέτο – Μια εβδομάδα για να βρούμε 325€ εκατ.

 

Βενιζέλος: «Έχουμε δυστυχώς να διαλέξουμε ανάμεσα σε θυσίες και σε ασύγκριτα πιο μεγάλες θυσίες»

Θα δεσμεύουν τα χρήματα της Ελλάδας για να πληρώνεται μόνο το χρέος

IIF: τελειώνουν όλα την Τετάρτη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε