Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Ελλάδα δεν πληγώνει μόνο τα παιδιά της…

Eμπόδια και μόνο εμπόδια, και μία αλληλοσυγκρουόμενη γραφειοκρατία, αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αλλοδαποί που ζουν νόμιμα και εργάζονται στην χώρα μας.

Η “αθάνατη” ελληνική γραφειοκρατία με τους εκατοντάδες νόμους, τα χιλιάδες άρθρα και παραγράφους αποτελεί έναν αξεπέραστο γολγοθά για τον ιρακινό Polo Zoher πατέρα 2 ανήλικων παιδιών όπου ζητά να ανανεωθεί η άδεια παραμονής του στην Ελλάδα.

Ο Polo ήρθε στην χώρα μας το 1996 από το Ιρακ προκειμένου να βρει ένα καλύτερο μέλλον. Το 2000 έκανε τα χαρτιά του και έλαβε για 5 χρόνια άδεια παραμονής. Το 2001 παντρεύτηκε την γυναίκα του η οποία είναι ελληνίδα, το 2002 γεννιέται η κόρη του και το 2005 ο υιός του. Παράλληλα ο ίδιος από το 2002 καταθέτει κοινή φορολογική δήλωση με την
γυναίκα του ενω καθημερινα εργάζεται ως πωλητής σε λαική αγορά.

Όπως ο ίδιος δηλώνει στο newsit, αν και διαθέτει διαβατήριο το οποίο έχει εκδοθεί από την πρεσβεία του ιρακ στην Ελλάδα και λήγει το 2013, η περιφέρεια Αττικής για να του εκδόσει νέα άδεια παραμονής του ζητάει διαβατήριο νέου τύπου, το οποίο για να εκδοθεί θα πρέπει να ταξιδέψει μέχρι το Ιρακ. Ταξίδι το οποίο κοστίζει και λόγω της οικονομικής
κατάστασης αδυνατεί να πληρώσει.

Αν και η πρεσβεία του Ιρακ στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να του παρέχει το διαβατήριο νέου τύπου, σε επικοινωνία που είχαμε με τον εκπρόσωπο της μας δήλωσε δυστυχώς η πρεσβεία δεν διαθέτει τα απαραίτητα μηχανήματα, τα οποία είναι άγνωστο πότε θα τα προμηθευτεί. Μέχρι τότε ο Polo και η οικογένεια του ζουν τον εφιάλτη της απέλασης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε