Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Η Ελλάδα επανεξελέγη στην “Α” κατηγορία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκαν στο Λονδίνο οι εργασίες της 29ης συνόδου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), κατά τις οποίες η χώρα μας επανεξελέγη στην «Α» κατηγορία του Συμβουλίου του Οργανισμού, στην οποία εκλέγονται χώρες με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών.

Στην έναρξη των εργασιών συμμετείχε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Θεοτοκάς, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Ο Ιωάννης Θεοτοκάς στην ομιλία που απηύθυνε στην ολομέλεια της συνέλευσης του οργανισμού, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο μέγεθος και τη σημασία της ναυτιλίας για τη χώρα μας, στη σημασία του έργου του ΙΜΟ στους τομείς της ασφάλειας της ναυτιλίας και της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, στη σημαίνουσα σημασία του ναυτεργατικού δυναμικού για τη λειτουργία της ναυτιλίας, τη συναφή αναγκαιότητα αναβάθμισης των συνθηκών εργασίας και επιπέδων εκπαίδευσης των ναυτικών, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεισφορά της ναυτιλίας στη διάσωση προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο.

Στο περιθώριο των εργασιών της συνέλευσης, o γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση με τον απερχόμενο, στο τέλος του έτους, γενικό γραμματέα του ΙΜΟ Koji Sekimizu και πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις επί θεμάτων ναυτιλιακού ενδιαφέροντος με τον υπουργό Μεταφορών της Κύπρου Μάριο Δημητριάδη, τον υφυπουργό Μεταφορών της Κίνας Jianzhong He, τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης της Γεωργίας Dimitry Kumsishvili και τον υπουργό Μεταφορών της Αιγύπτου Saad Elgioshy.
Επίσης, ο Ιωάννης Θεοτοκάς πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους του προεδρείου της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας Λονδίνου (Committee), με τους οποίους συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα ναυτιλιακού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της Ε.Ε. και των διεθνών οργανισμών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε