Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Η Ελλάδα στο “τρίμηνο του διαβόλου” – Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την τρόικα και υπουργοί μιλούν με αγωνία για την παραμονή μας στο ευρώ

Η Ελλάδα στο “τρίμηνο του διαβόλου” – Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την τρόικα και υπουργοί μιλούν με αγωνία για την παραμονή μας στο ευρώ

– Μπαράζ επαφών Παπαδήμου ενόψει ερχομού της τρόικας
– Επιμένουν οι τροϊκανοί για κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στον ιδ. τομέα
– Μεγάλη πτώση στις τραπεζικές μετοχές
– Δηλώσεις σε δραματικούς τόνους απο κυβερνητικά στελέχη
– Για ύφεση σε πολλά κράτη μέλη το 2012 μιλάει η Κομισιόν

‘Ολοι ομολογούν οτι βρισκόμαστε μπροστά στους τρεις μήνες που θα κρίνουν αν η Ελλάδα θα είναι φτωχή αλλά εντός ευρώ ή αν θα επιστρέψει επώδυνα δεκαετίες πίσω.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε διαδοχικές επαφές με υπουργούς στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται οι προετοιμασίες για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που επιστρέφει στην Ελλάδα στα μέσα Ιανουαρίου.

Διαβάστε την είδηση για τη συνάντηση Παπαδήμου- Κουτρουμάνη

Διαβάστε την είδηση για τη συνάντηση Παπαδήμου- Βενιζέλου

Την κρισιμότητα της κατάστασης περιέγραψε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής λέγοντας χαρακτηριστικά οτι ”ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ δεν έχει ξεπεραστεί” προσθέτοντας οτι ”πρέπει να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση αλλιώς είμαστε εκτός αγορών και εκτός ευρώ”. Την αγωνία της εξέφρασε με δήλωση της η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου λέγοντας πως ”η παραμονή στο ευρώ είναι το διακύβευμα στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε όλοι.Ο στόχος και οι προσπάθειες της κυβέρνησης για το επόμενο τρίμηνο είναι σαφείς, είναι να παραμείνουμε στο ευρώ σε μια φλεγόμενη περιοχή, σε μια φλεγόμενη εποχή”.

Απόδειξη του πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση αποτελεί το γεγονός οτι οι τραπεζικές μετοχές κατακρημνίστηκαν. Στο κλείσιμο η ΑΛΦΑΒΑΝΚ στα 0,458 ευρώ με -10,20%, η ΕΘΝΙΚΗ στα 1,460 ευρώ με -7,59%, η ΕΥΡΩΒΑΝΚ στα 0,313 ευρώ με -11,08%, και το ΤΤ στα 0,370 ευρώ με  -7,27%.

Διαβάστε την είδηση για τη μεγάλη πτώση στις τραπεζικές μετοχές

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η δήλωση του εκπροσώπου της Κομισίον Ολιβιέ Μπαγί, οτι το 2012 η ανάπτυξη στην ΕΕ και την Ευρωζώνη θα είναι ισχνή και ο κίνδυνος ύφεσης για πολλά κράτη μέλη είναι υπαρκτός. (Διαβάστε τι είπε ο κ. Μπαγί)

Τα διεθνή μέσα έβαλαν πάλι στο στόχαστρό τους την Ελλάδα. Η γερμανική Bild αναφέρει ότι το 2012 μοιάζει περισσότερο με… παράταση του 2011 καθώς τίποτα δεν άλλαξε, η χώρα μπαίνει στο νέο έτος με τα ίδια προβλήματα τα οποία μάλιστα κατά τους αρθρογράφους της εφημερίδας επιδεινώνονται. Η Wall Street Journal αναφέρει πως ακόμη και εάν το PSI εξελιχθεί ομαλά ο φόβος παραμένει ότι η συμφωνία δεν επαρκεί. “Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί ανά πάσα στιγμή να κρίνει ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και να σταματήσει τον δανεισμό”.

Διαβάστε
Μπήκαμε στο ”διαβολεμένο” τρίμηνο – Δηλώσεις σε δραματικούς τόνους από κυβερνητικά στελέχη για την παραμονή μας στο ευρώ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε