Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Ελλάδα του Μνημονίου έγινε… αξιοθέατο!

Η Ελλάδα του Μνημονίου έγινε… αξιοθέατο!

Tour στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης κάνει τους πελάτες του ταξιδιωτικό γραφείο από τη Νέα Υόρκη. 70 ευρώ το άτομο η τιμή, για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την Ελλάδα της χρεοκοπίας.

Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό: τουρισμός στο Χρηματιστήριο ή στην Τράπεζα της Ελλάδος. Κι όμως, στην Ελλάδα της κρίσης, συνέβη κι αυτό, μας έκαναν αξιοθέατο. Κυριολεκτικά!

Ταξιδιωτικό γραφείο από τη Νέα Υόρκη διοργανώνει ταξίδια στην Ελλάδα της κρίσης, για να γνωρίσει στους πελάτες του στη χρεοκοπημένη χώρα μας.

Πρόκειται για το Context Travel, που δραστηριοποιείται σε 14 χώρες και διοργανώνει θεματικούς περιπάτους σε 23 πόλεις του κόσμου. Για την Ελλάδα και την Αθήνα υπάρχουν επτά διαδρομές, μια εκ των οποίων είναι η «Περιήγηση στην ελληνική οικονομική κρίση». Η πρώτη περιήγηση στην Ελλάδα της κρίσης θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου και έχουν προγραμματιστεί άλλες τρεις για τον Μάρτιο.

Κατά τη διάρκεια του tour, ειδικός οικονομολόγος θα εξηγεί στους τουρίστες όλες τις πτυχές της κρίσης και τους κάνει… βόλτα, όχι στην Ακρόπολη ή στο Θησείο αλλά σε «αξιοθέατα» όπως το Χρηματιστήριο, το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας, την Παλιά Βουλή, το Σύνταγμα.

Η ξενάγηση ξεκινά από το κέντρο της κρίσης, την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή. Αφού γίνει ανασκόπηση της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα και του τρόπου που η κυβέρνηση χειρίστηκε την κρίση του 2009. Δεύτερος σταθμός είναι η Παλαιά Βουλή, μετά η Τράπεζα της Ελλάδος, το παλιό κτίριο του Χρηματιστηρίου στη Σοφοκλέους.

Η βόλτα έχει διάρκεια τριών ωρών και συμμετέχουν μέχρι έξι τουρίστες. Το κόσμος συμμετοχής είναι 70€ ανά άτομο ή 305€ για ομαδικές ξεναγήσεις, γράφει σήμερα το Έθνος. Παρέχονται επίσης ατομικές περιηγήσεις με εξειδικευμένες οικονομοτεχνικές πληροφορίες.

Στην περιήγηση εκτός από ιστορικά στοιχεία, όπως οι τρεις πτωχεύσεις του ελληνικού κράτους, οι τουρίστες μαθαίνουν για τη φούσκα του Χρηματιστηρίου ή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που χαρακτηρίστηκαν οι πιο ακριβοί στην ιστορία. Στην περιήγηση γίνεται αναφορά και στην άνοδο της ακροδεξιάς.

Η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα που έχει… εναλλακτική περιήγηση. Άνθρωποι του αμερικανικού ταξιδιωτικού γραφείου είπαν στο Έθνος ότι κάτι αντίστοιχο γίνεται για τη μετανάστευση στο Παρίσι, για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τη λιμνοθάλασσα στη Βενετία ή για τις πόλεις του μέλλοντος στη Σανγκάη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημόσιο: το ΔΝΤ ζητά φύγουν τώρα 25.000 υπάλληλοι – Κομισιόν: όχι απολύσεις … προς το παρόν

Ρεκόρ μειώσεων μισθών και part time εργασίας

Τέλος οι τριμηνιαίοι έλεγχοι από την τρόικα!

Δημόσιο: Παράνομη η εργασιακή εφεδρεία

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε