Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Η “Φαντασία” ήταν μόνο η αρχή

Η “Φαντασία” ήταν μόνο η αρχή

Μπαράζ κατεδαφίσεων στην παραλία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ώστε όλοι να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα. Ποιές εγκαταστάσεις ξηλώνονται.

Οπως ανακοίνωσε η υπουργός περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχουν κατεδαφιστεί όλα τα παράνομα κτίσματα και θα έχουν ξηλωθεί όλες οι αυθαίρετες αναπλάσεις μέχρι το “Ακρωτήρι” ενω συνολικά το όλο εργο αφορά ζώνη του αιγιαλού μήκους 1,5 χιλιομέτρου.

Εξάλλου, όπως είπε κι ο πρωθυπουργός κατα την επίσκεψή του στην παραλία του Αγίου Κοσμά, οπου κατεδαφίστηκε η “Φαντασία”, “είναι σημαντικό κάθε οικογένεια να έχει πρόσβαση χωρίς κόστος στη θάλασσα”.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η περιφέρεια Αττικής πρόκειται να προχωρήσει και σε κατεδαφίσεις κτιρίων που δεν εντάσσονται στη συγκεκριμένη ζώνη. Πρόκειται για περιπτώσεις που έχουν τελεσιδικήσει και για τις οποίες έχουν ήδη εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης. Αυτές οι περιπτώσεις αφορούν κυρίως πρώην κέντρα διασκέδασης, καφετέριες και παράνομες αναπλάσεις χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα κατεδαφίζονται:
– κέντρο “Ζέφυρος”
– Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγιου Κοσμά
– Mini Golf παραλίας Αλίμου
– Ναυτικός ομιλος Αλίμου, παλαιά λουτρά Αλίμου
– Ακτή του Ηλιου στον Αλιμο
– Ανάπλαση Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης, Ακτή ΕΟΤ Αλίμου κ.α.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε