Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Η ΓΕΝΟΠ δεν άφησε τη Μπιρμπίλη να δει την τρόϊκα

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δεν επέτρεψε στους ελεγκτές της τρόϊκας να συναντήσουν την υπουργό.

Κλειστή είναι η οδός Αμαλιάδος στους Αμπελόκηπους από συγκέντρωση εργαζομένων της ΔΕΗ που διαμαρτύρονται για τις προτάσεις της τρόικας αναφορικά με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Η συνάντηση που επρόκειτο για γίνει σήμερα μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και της τρόικας αναβλήθηκε για την επόμενη επίσκεψη του κλιμακίου στη χώρα.

Στο υπουργείο βρίσκονταν τέσσερις διμοιρίες των ΕΚΑΜ, οι οποίες απομακρύνθηκαν ύστερα από παρέμβαση του υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, που άδειασαν σακιά με λιγνίτη μπροστά από το υπουργείο.

Την κατηγορηματική αντίθεση της ΓΕΝΟΠ στις προτάσεις της τρόικας για πώληση ή ενοικίαση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ ή ακόμη και για εκχώρηση λιγνιτικής παραγωγής της επιχείρησης σε ιδιώτες, επανέλαβε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Νίκος Φωτόπουλος, στη συνάντηση με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ντίνα Μπιρμπίλη.

“Δεν θα αφήσουμε να περάσουν αυτές οι προτάσεις, θα ματώσουμε και δεν θα διστάσουμε να πάμε φυλακή”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτόπουλος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε