Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Η Γερμανία είναι ο ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ της Ευρωζώνης"

Ισμήνη Λέντζου | lentzou@newsit.gr
`Η Γερμανία είναι ο ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ της Ευρωζώνης`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.11.2011 | 17:47
Πρώτη δημοσίευση: 28.11.2011 | 17:09

Η φράση ανήκει στον διευθυντή οικονομικής πολιτικής του ινστιτούτου Ηυdson o οποίος με σημερινό του άρθο στην εφημερίδα Wall Street Journal λέει πολλά και ενδιαφέροντα.

Ο κύριος Irwin Stelzer γράφει μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη. Το status της Πορτογαλίας είναι στην κατηγορία σκουπίδια. Η Ισπανία έχει τεράστια ανεργία, και το επιτόκιο δανεισμού της διπλασιάστηκε τον τελευταίο μήνα».
«Τα πάντα είναι αβέβαια», συνεχίζει, αλλά «ένα πράγμα είναι βέβαιο: Το ευρώ δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς σημαντικές αλλαγές στη δομή διακυβέρνησης της Ευρωζώνης».

«Η πρώτη συνταγή ήταν λιτότητα, αλλά αυτό προκάλεσε ύφεση και εκδιώξεις κυβερνήσεων. Έπειτα, ήλθε το EFSF, αλλά ήταν τόσο μικροκαμωμένο για να περιορίσει το πρόβλημα» τονίζει ο κύριος Stelzer

«Η Άνγκελα Μέρκελ, η τελευταία σιδηρά Καγκελάριος, έχει ταχθεί ενάντια σε οποιαδήποτε μέτρα θα μπορούσαν να ανακόψουν την πορεία της καταβύθισης του ευρώ», επισημαίνει ο αρθρογράφος και λέει ότι"Ο καρχαρίας για να επιβιώσει πρεπει πάντα να κινείται, μένει να δούμε πως θα κινηθεί στην προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών στις 9 Δεκεμβρίου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γαλλογερμανική κυριαρχία και στο βάθος ευρωομόλογο

 ''Κάτι μεγάλο έρχεται στην Ευρώπη''

Παγωμάρα στην Ιταλία – Υπερτριπλασιάστηκε το επιτόκιο δανεισμού

''Ληστρικά'' επιτόκια και στα Βελγικά ομόλογα
 

Κάνουν ήδη συναλλαγές σε δραχμή!
 

Η ευρωζώνη έχει 10 ημέρες προθεσμία

 Ισμήνη Λέντζου


   Διαδώστε αυτό το άρθρο