Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Η Γερμανία ζητά Έλληνες γιατρούς

Η Γερμανία ζητά  Έλληνες γιατρούς

Τα νοσοκομεία του ομοσπονδιακού κρατιδίου της βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας έχουν 12.000 κενές θέσεις και ανοίγουν τις πόρτες τους στους Έλληνες γιατρούς που θέλουν κάνουν ειδικότητα ή να εργαστούν στην Γερμανία.

Χιλιάδες νέοι επιστήμονες κυρίως γιατροί, πολιτικοί μηχανικοί και εκπαιδευτικοί παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς προκειμένου να βρουν δουλειά.

Ειδικότερα οι γιατροί γίνονται ανάρπαστοι στο εξωτερικό κυρίως στη Γερμανία καθώς η εκπαίδευση τους στα ελληνικά πανεπιστήμια θεωρείται υψηλού επιπέδου.

Μόνο στο κρατίδιο της βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας υπάρχουν 12.000 κενές θέσεις γιατρών. Για το λόγο αυτό διοργανώθηκε διημερίδα στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και τον Ιατρικό Σύλλογο της συμπρωτεύουσας προκειμένου να ενημερωθουν οι έλληνες γιατροί για τις δυνατότητες απασχόλησης και ειδίκευσης στα νοσοκομεία της Γερμανίας.

Οπως δήλωσε η Υφυπουργός Υγείας του γερμανικού κρατιδίου, Μάρλις Μπρέντεχορστ “αυτή τη στιγμή εργαζονται 2.000 έλληνες γιατροί στη Γερμανία και αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα αλλοδαπών γιατρών στη χώρα”.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της 27χρονης Αθηνάς Φλώρου η οποία κάνει την ειδικότητά της τα τελευταία δύο χρόνια στη Γερμανία και λέει οτι εκεί και περισσότερες είναι οι δυνατότητες να βρει κάποιος δουλειά και τα χρήματα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με την Ελλάδα.

Η 30χρονη Φωτεινή Μακέδου, ειδικευόμενη γιατρός στην παθολογία, λέει στο Newsit πως αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ελλάδα γιατί τα πράγματα είναι χάλια και γιατί στη Γερμανία θα έχει καλύτερο μέλλον.


Οπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος “μόνο στην πόλη μας οι γιατροί που είναι άνεργοι υπολογίζονται ότι υπερβαίνουν τους χίλιους και ο χρόνος αναμονής για να πάρει κάποιος ειδικότητα ξεπερπνά τα 5 χρόνια”.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεταναστεύουν και οι οδοντίατροι!

“Σνίτσελ αντί σουβλάκι” – Η Αυστρία ψάχνει έλληνες μάγειρες

Οι Έλληνες μεταναστεύουν στη Τουρκία και οι Τούρκοι επιχειρηματίες αγοράζουν τη χώρα μας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε