Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Ι.Σύνοδος ζητάει αποφυλάκιση Εφραίμ και στέλνει τον Ιερώνυμο στον Κορυδαλλό

Μετά από πολλές ημέρες η Ιερά Σύνοδος πήρε θέση και μάλιστα υπέρ του ηγουμενου Εφραίμ που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει μάλιστα ότι τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου θα επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες στον Κορυδαλλό ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με το θέμα της προφυλακίσεως του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, μάλιστα ως προς τον χρόνο ανακοινώσεως και εκτελέσεώς της εν ημέραις μεγάλων εορτών της χριστιανοσύνης και ως προς την παραβίαση των ιερών θεσμίων και μη τήρηση των εκ του αυτοδιοικήτου του Αγίου Όρους απορρεόντων καταστατικών όρων.

Το γεγονός τούτο, το οποίο έχει καίρια πλήξει το κύρος της Εκκλησίας μας και δικαιολογημένως έχει βαθύτατα λυπήσει το ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδος και πέραν των ορίων αυτής, ταυτοχρόνως έχει προκαλέσει και σοβαρό προβληματισμό και αυστηρά κριτική διακεκριμένων επιστημόνων του νομικού κόσμου.

Η Εκκλησία μας σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και ως εκ τούτου δεν θα επεθύμει κατά κανένα τρόπο να περέμβει στις αρμοδιότητες αυτής, μολονότι κατά καιρούς υπήρξαν ρωγμές ως προς την ορθότητα αυτών.

Ωστόσο, μαζί με το πλήθος των πιστών, εκφράζει την συμπάθεια απάντων των μελών Αυτής προς τον δοκιμαζόμενο Καθηγούμενο, εκφράζουσα άμα και την ευχή και την ελπίδα όπως σύντομα επανεξετασθεί ψυχραιμότερα το ενδεχόμενο αποφυλακίσεώς του.

Κατ αυτάς θα τον επισθεφθεί εις τας φυλακάς Κορυδαλλού ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος», αναφέρει χαρακτηριστικά το ανακοινωθέν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Πόλεμος” Οικουμενικού Πατριαρχείου με Ρωσική Εκκλησία για τον Εφραίμ!

Θεσσαλονίκη:Εισαγγελική παρέμβαση για ποινικά αδικήματα κατά τη σύλληψη του Εφραίμ!


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε