Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 7 Αθήνα Αναλυτικά

Η Κομισιόν ήξερε για το έλλειμμα, αλλά...

Η Κομισιόν ήξερε για το έλλειμμα, αλλά...
Το έγγραφο της Κομισιόν γιά το έλλειμμα τον Ιούλιο, που δημοσιεύουν ΤΑ ΝΕΑ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.11.2009 | 09:30
Πρώτη δημοσίευση: 26.11.2009 | 09:30

 Την “έκπληκτη” κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για...
 
 
 
 

τα οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας. Βρήκε μάλιστα την ευκαιρία να “τα ψάλλει” στην χώρα μας ουκ ολίγες φορές τις τελευταίες εβδομάδες, υπονοώντας ότι η Αθήνα “κοροϊδεύει” τις Βρυξέλλες.
 
Κι όμως στις 2 Ιουλίου του 2009, οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημέρωναν το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωζώνης, το Ecofin, ότι “η εκτέλεση του προϋπολογισμού του πρώτου τριμήνου του έτους δείχνει να αποκλίνει σημαντικά από τους ετήσιους στόχους του προϋπολογισμού, που περιγράφονται στο αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας. Αν αυτές οι τάσεις συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του έτους, το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης θα ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τον ετήσιο επίσημο στόχο για έλλειμμα κεντρικής κυβέρνησης 5% του ΑΕΠ” ανέφεραν οι Υπηρεσίες της Κομισιόν.
 
Σε κάθε περίπτωση, τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ήταν τελικά τόσο απροετοίμαστες για το διψήφιο ποσοστό του ελλείμματος, γεγονός που “δικαιώνει” όσους θεωρούν ότι πίσω από τις σκληρές δηλώσεις Αλμούνια-Τρισέ ίσως κρύβονται και άλλες σκοπιμότητες.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook