Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 17 Αθήνα Αναλυτικά

Η Κομισιόν ήξερε για το έλλειμμα, αλλά...

Η Κομισιόν ήξερε για το έλλειμμα, αλλά...
Το έγγραφο της Κομισιόν γιά το έλλειμμα τον Ιούλιο, που δημοσιεύουν ΤΑ ΝΕΑ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.11.2009 | 09:30
Πρώτη δημοσίευση: 26.11.2009 | 09:30

 Την “έκπληκτη” κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για...
 
 
 
 

τα οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας. Βρήκε μάλιστα την ευκαιρία να “τα ψάλλει” στην χώρα μας ουκ ολίγες φορές τις τελευταίες εβδομάδες, υπονοώντας ότι η Αθήνα “κοροϊδεύει” τις Βρυξέλλες.
 
Κι όμως στις 2 Ιουλίου του 2009, οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημέρωναν το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωζώνης, το Ecofin, ότι “η εκτέλεση του προϋπολογισμού του πρώτου τριμήνου του έτους δείχνει να αποκλίνει σημαντικά από τους ετήσιους στόχους του προϋπολογισμού, που περιγράφονται στο αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας. Αν αυτές οι τάσεις συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του έτους, το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης θα ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τον ετήσιο επίσημο στόχο για έλλειμμα κεντρικής κυβέρνησης 5% του ΑΕΠ” ανέφεραν οι Υπηρεσίες της Κομισιόν.
 
Σε κάθε περίπτωση, τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ήταν τελικά τόσο απροετοίμαστες για το διψήφιο ποσοστό του ελλείμματος, γεγονός που “δικαιώνει” όσους θεωρούν ότι πίσω από τις σκληρές δηλώσεις Αλμούνια-Τρισέ ίσως κρύβονται και άλλες σκοπιμότητες.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας Το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας
  2. Νέο... αντάρτικο Ρέντσι προς Βρυξέλλες: Δεν θα μου πει κανένας τεχνοκράτης... Νέο... αντάρτικο Ρέντσι προς Βρυξέλλες: Δεν θα μου πει κανένας τεχνοκράτης...
  3. Ακόμα πιο αυστηροί οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ακόμα πιο αυστηροί οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
  4. Ένοπλος κρατούσε ομήρους σε σούπερ μάρκετ στις Βρυξέλλες Ένοπλος κρατούσε ομήρους σε σούπερ μάρκετ στις Βρυξέλλες
  5. Ο “πυρήνας τζιχαντιστών της Βερβιέ” λειτουργούσε στην Ελλάδα! Ο “πυρήνας τζιχαντιστών της Βερβιέ” λειτουργούσε στην Ελλάδα!
  6. Κρήτη: Συνελήφθη καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες - Τι βρέθηκε σπίτι του - Φόβοι ότι πρόκειται για τζιχαντιστή! Κρήτη: Συνελήφθη καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες - Τι βρέθηκε σπίτι του - Φόβοι ότι πρόκειται για τζιχαντιστή!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook