Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Η Κομισιόν ήξερε για το έλλειμμα, αλλά…

Το έγγραφο της Κομισιόν γιά το έλλειμμα τον Ιούλιο, που δημοσιεύουν ΤΑ ΝΕΑ

 Την “έκπληκτη” κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για…

 
 
 
 
τα οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας. Βρήκε μάλιστα την ευκαιρία να “τα ψάλλει” στην χώρα μας ουκ ολίγες φορές τις τελευταίες εβδομάδες, υπονοώντας ότι η Αθήνα “κοροϊδεύει” τις Βρυξέλλες.
 
Κι όμως στις 2 Ιουλίου του 2009, οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημέρωναν το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωζώνης, το Ecofin, ότι “η εκτέλεση του προϋπολογισμού του πρώτου τριμήνου του έτους δείχνει να αποκλίνει σημαντικά από τους ετήσιους στόχους του προϋπολογισμού, που περιγράφονται στο αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας. Αν αυτές οι τάσεις συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του έτους, το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης θα ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τον ετήσιο επίσημο στόχο για έλλειμμα κεντρικής κυβέρνησης 5% του ΑΕΠ” ανέφεραν οι Υπηρεσίες της Κομισιόν.
 
Σε κάθε περίπτωση, τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ήταν τελικά τόσο απροετοίμαστες για το διψήφιο ποσοστό του ελλείμματος, γεγονός που “δικαιώνει” όσους θεωρούν ότι πίσω από τις σκληρές δηλώσεις Αλμούνια-Τρισέ ίσως κρύβονται και άλλες σκοπιμότητες.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε