Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Κωνσταντινούπολη μας «κλέβει» τους τουρίστες

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Η Αθήνα έχει πιστούς θαυμαστές αλλά δυστυχώς δε φαίνεται να την προτιμούν πια! Θα προτείνουν σε φίλους τους να την επισκεφτούν αλλά εκείνοι θα πάνε στην… Κωνσταντινούπολη!

«Η Αθήνα εξακολουθεί να ικανοποιεί τους επισκέπτες της, παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε το 2011» είναι το συμπέρασμα της μελέτης της GBR Consulting, που παρουσιάστηκε στη γενική συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής.

Οι επισκέπτες που δήλωσαν ότι θα ξαναέρθουν στην Αθήνα ή θα την συστήσουν σε φίλους τους, ξεπέρασαν το 90% και παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι (σε ένα δείγμα 1.600 περίπου ερωτηματολογίων από πελάτες των ξενοδοχείων της Αττικής όλων των κατηγοριών).

Μόνο που τα πράγματα δεν είναι ρόδινα! Υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος, αυτή της μεγάλης χαμένης ευκαιρίας. Την οποία «βλέπει» ξεκάθαρα κάνεις όταν συγκρίνει τα στοιχεία της Αθήνας με την Κωνσταντινούπολη.

Το 2000 και οι 2 πόλεις είχαν περίπου 2 εκ. αφίξεις. Το 2011 ή Κωνσταντινούπολη έχει περίπου 8 εκ. αφίξεις ενώ η Αθήνα παραμένει στα 2 εκατομμύρια.

Σε ό,τι αφορά το 2012, οι ξενοδόχοι της Αθήνας είναι απαισιόδοξοι με το 35% να προβλέπει για το 2012 πτώση πληρότητας άνω του 2% και 47% πτώση της μέσης τιμής του δωματίου άνω του 2%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το BBC υποκλίνεται στη Σαντορίνη!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε