Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Le Monde κατά εκκλησίας και Βενιζέλου

Η Le Monde κατά εκκλησίας και Βενιζέλου

Η εφημερίδα αφιερώνει την σελίδα τρία για το θέμα “ταμπού” όπως χαρακτηρίζει την εκκλησιαστική περιουσία της χώρας μας και αναφέρεται στην απαλλαγή της από το έκτακτο τέλος.

H εκκλησία της Ελλάδος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας με 130.000 εκτάρια γης στην κατοχή της και εμπορικά καταστήματα στις ακριβότερες περιοχές των Αθηνών, σύμφωνα με το άρθρο της Le Monde.
Ο πρώτος φυσικά είναι το ελληνικό κράτος!

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία διαθέτει εκπρόσωπο στο ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο ο οποίος σύμφωνα με το περιοδικό Forbes έλαβε αμοιβή 24.000 ευρώ το 2008 για τη συμμετοχή του στα συμβούλια.

Παράλληλα, η εφημερίδα κάνει λόγο για την απαλλαγή της εκκλησίας από το τέλος ακινήτων και αναφέρεται στην μισθοδοσία περισσότερων από 100.000 κληρικών από το κράτος, κάτι που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με 220 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο!

Πριν από λίγε ημέρες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε σχολιάσει για την απαλλαγή της εκκλησίας από το ειδικό τέλος των ακινήτων λέγοντας χαρακτηριστικά πως : “Η Εκκλησία δεν ζήτησε εξαίρεση από το έκτακτο τέλος”

Τέλος, το άρθρο της έντυπης έκδοσης της γαλλικής εφημερίδας, το οποίο αναρτήθηκε και στην ηλεκτρονική της σελίδα, σχολιάζει επικριτικά την στάση της Ιεράς Συνόδου απένταντι στα μέτρα σταθερότητας που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Ιερώνυμος: “Η Εκκλησία δεν ζήτησε εξαίρεση από το έκτακτο τέλος”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε