Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η ΝΔ αντιπολιτεύεται την…Ντόρα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η πιθανή προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης…

άρα και στο ΔΝΤ, προκαλεί φουρτούνες στη ΝΔ.

 

“ Εκείνοι που βλέπουν το ΔΝΤ ως εναλλακτικό μηχανισμό άντλησης φθηνού δανεισμού, είναι εκτός πραγματικότητας. Οι όροι του ΔΝΤ είναι εκείνοι που μετράνε, όχι το επιτόκιό του”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Π.Παναγιωτόπουλος.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι κατάλαβαν ότι τα περί “εκτός πραγματικότητας” αφορούσαν κυρίως την Ντ. Μπακογιάννη που λίγο νωρίτερα (στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega) είχε υποστηρίξει τα εντελώς αντίθετα.

“Όσοι από εμάς παρακολουθούμε στοιχειωδώς τα πράγματα, ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει ΔΝΤ», είπε η κ. Μπακογιάννη, και πρόσθεσε: «Ξέρουμε πολύ καλά ότι για να καταντήσουμε εκεί, τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Υπάρχουν, όμως, δυο επιλογές αυτή τη στιγμή. Η μία, να δανειστούμε με 8% και άρα τα τοκοχρεολύσια τα οποία θα πληρώνουμε να είναι 2-3 μηνών και οι θυσίες όλων των Ελλήνων να πάνε στον Καιάδα. Και η άλλη, είναι να κάνουμε χρήση του μηχανισμού ευρωπαϊκής στήριξης”.

 

Κόντρα υπήρξε και γιά τους όρους δανεισμού.

 

“Η ελληνική οικονομία δεν είναι η οικονομία ούτε της Ουγγαρίας ούτε της Λετονίας, έχει άλλο δυναμικό κι άλλες ενδεχομένως αδυναμίες. Άρα, θα πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή διαπραγμάτευση με όλους αυτούς τους τεχνοκράτες που έρχονται, ώστε να μη στραγγαλιστεί η ελληνική οικονομία”, είπε η κ.Μπακογιάννη.

“Τα δάνεια δίνονται από το ΔΝΤ, μόνο εφόσον ικανοποιούνται οι όροι που βάζει το συγκεκριμένο ταμείο από χώρα σε χώρα και η εμπειρία, από την προσφυγή στο ΔΝΤ διαφόρων χωρών, δείχνει ότι οι όροι που έβαλε στις χώρες αυτές είχαν δραματικές συνέπειες στην κοινωνική τους συνοχή”, αντέτεινε ο κ.Παναγιωτόπουλος.

 

Όμως η κ. Μπακογιάννη, διαφώνησε εμμέσως πλην σαφώς και με την αντιπολιτευτική τακτική του κ. Σαμαρά τονίζοντας ότι “δεν είναι η ώρα να κάνουμε αντιπολίτευση, δεν είναι η ώρα να κάνουμε σκληρή κριτική. Τώρα είναι η ώρα να δούμε από κοινού όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, τι έχει γίνει και πού θα πάμε… Δεν μπορεί η Ελλάδα να οδηγηθεί στην καταστροφή και εμείς περί άλλων να τυρβάζουμε”.

 

“Είναι φανερό ότι ο κ. Παπανδρέου στοχεύει να μετατοπίσει την ευθύνη στην 5ετία της διακυβέρνησης της ΝΔ και όχι στους καταστρεπτικούς χειρισμούς που έκανε ο ίδιος τους τελευταίους 6,5 μήνες. Εμείς ως ΝΔ αυτό το άλλοθι δεν πρόκειται να του το δώσουμε”, απάντησε-επίσης εμμέσως- στην Ντόρα ο κ.Παναγιωτόπουλος.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε