Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Ντόρα “έσυρε” τον Σαμαρά να ξεκαθαρίσει τη θέση του

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Πήρε επιτέλους θέση για τα μέτρα ο Αντώνης Σαμαράς μετά την κακή εικόνα των τελευταίων 24ωρων της Νέας Δημοκρατίας που εμφανιζόταν χωρίς ξεκάθαρη στάση απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης.

Με τηλεοπτική του δήλωση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή για το πακέτο μέτρων που επιβλήθηκαν από τον μηχανισμό στήριξης. 

Για να φτάσει σε αυτό το σημείο όμως ο κ. Σαμαράς χρειάστηκε να τον επισκεφθεί η Ντόρα Μπακογιάννη το μεσημέρι στη Ρηγίλλης η οποία μάλιστα έφθασε με πατερίτσες εξαιτίας μίας μικρής επέμβασης που είχε κάνει. Η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να πάρει ξεκάθαρη θέση για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντάς του ότι η ίδια είναι υπέρ της καταρχήν στήριξης των μέτρων.

Είχαν προηγηθεί και οι αντικρουόμενες δηλώσεις πολλών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που είχαν προκαλέσει πονοκέφαλο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έτσι βουλευτές όπως οι κ.κ. Γιαννόπουλος, Γιακουμάτος και Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωναν υπέρ της στήριξης των μέτρων, ενώ άλλοι όπως ο κ. Καμμένος δήλωναν κατά και απειλούσαν μάλιστα ότι δεν θα πειθαρχήσουν στην επίσημη γραμμή του κόμματος. 

Έτσι λοιπόν λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε λίγο μετά τις 23:00 εκτάκτως, ώστε να προλάβει και την απεργία των δημοσιογράφων και δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει ψήφο ανοχής για τα πεπραγμένα της και όχι συναίνεση, αλλά συνενοχή, αναφέροντας πως η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη την ψήφο της Ν.Δ. για την έγκριση του νομοσχεδίου. Μάλιστα, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για πολιτική με σφάλματα, καθυστερήσεις, αβουλία, διγλωσσία και απίστευτες γκάφες. 

Παραδέχθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ασφαλώς και παρέλαβε πρόβλημα ελλείμματος το ΠΑΣΟΚ, αλλά παρόμοιο πρόβλημα έχουν κι άλλες χώρες της ευρωζώνης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το πρόβλημα του ελλείμματος το μετέτρεψε σε κρίση δανεισμού. 

Ανεξάρτητα με την άρνηση της Ν.Δ. για το πακέτο των μέτρων, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι θα σεβαστεί τα χρήματα που δίνονται την κρίσιμη στιγμή στην Ελλάδα από κυβερνήσεις των εταίρων μας και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και σημείωσε πως “ασφαλώς εμείς δεσμευόμαστε από τις συμβάσεις που υπογράφει το Ελληνικό κράτος, ακόμα κι όταν διαφωνούμε. Η Ελληνική Πολιτεία έχει συνέχεια”. 

Τέλος, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως “η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως πολιτικές δυνάμεις που δεν σκύβουν το κεφάλι, ούτε εξαντλούνται σε διαμαρτυρίες, αλλά χαράζουν προοπτική διεξόδου. Αυτός είναι ο ρόλος και η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας” και παρέπεμψε σε περισσότερες λεπτομέρειες για την θέση της Ν.Δ. στην τοποθέτησή του την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε