Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να συνεχίζει τις καταλήψεις για τη διαθεσιμότητα

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να συνεχίζει τις καταλήψεις για τη διαθεσιμότητα

Συνεχίζει τις καταλήψεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ τουλάχιστον έως την ερχόμενη Παρασκευή.

 Η σχετική απόφαση λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που ολοκληρώθηκε το βράδυ. Αποφασίσθηκε ότι οι καταλήψεις θα επικεντρωθούν στα γραφεία Προσωπικού, ενώ η λειτουργία ή μη των κοινωνικών δομών επαφίεται στους κατά δήμο συλλόγους.

Όμως, για την Πέμπτη έχει προκηρυχθεί 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας για όλες τις υπηρεσίες των δήμων της χώρας από τις 11 το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις τρεις το μεσημέρι έως τις επτά το βράδυ για την απογευματινή βάρδια. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν και πάλι στην πλ. Καραϊσκάκη και θα κάνουν πορεία προς το υπ. Δ. Μεταρρύθμισης.

Επίσης, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για τους υπαλλήλους των Περιφερειών η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ). Όπως σημειώνεται στην απόφαση «συνεχίζεται ανυποχώρητος ο κοινός αγώνας για να μην περάσει καμία απόλυση στο Δημόσιο. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος. Δεν τρέφουμε αυταπάτες, αλλά όλοι μαζί θα νικήσουμε».

Η ΟΣΥΑΠΕ καλεί τους εργαζόμενους στις Περιφέρειες να συνεργασθούν με τους συναδέλφους τους από τους άλλους φορείς του Δημοσίου, στις κατά τόπους υπηρεσίες και «να εντείνουν τη δράση τους ώστε να ανατραπεί η κατεδάφιση και των τελευταίων δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Και η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας και πορεία προς το υπ. Δ. Μεταρρύθμισης την Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πρόταση Καμίνη για το μέτρο της διαθεσιμότητας

Αρνήθηκε να δει αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ ο Μανιτάκης – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ απο την πορεία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε