Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Σάμος έγινε...Βενετία!

Η Σάμος έγινε...Βενετία!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.12.2009 | 08:20
Πρώτη δημοσίευση: 30.12.2009 | 21:06

Πλημμύρισε το Βαθύ, και όλες οι παραλιακές πόλεις της Σάμου, μετά από ένα φαινόμενο…τσουνάμι που παρατηρείται εδώ και πάνω από έναν μήνα.

Νοτιοδυτικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, αλλά και βουλωμένα φρεάτια, έχουν ανεβάσει την στάθμη της λιμανολεκκάνης με αποτέλεσμα να πλυμμυρίζουν οι δρόμοι του νησιού.

"Σε κόλπους σαν της Σάμου υπάρχουν ετήσια αδρανή παλιρροϊκά φαινόμενα. Κάθε 15 χρόνια παρατηρείται έξαρση η οποία επιστημονικά λέγεται επάλλαξη" εξηγεί στο NewsIt.gr ο καθηγητής του ΕΜΠ Μουντζούρης Κωσταντίνος. 

Ωστόσο, εργασίες επέκτασης του παραλιακού κομματιού στον κόλπο του Βαθέος, καθώς και σημεία της θάλασσας που κατά καιρούς μπαζώθηκαν, έχουν κάνει την υποχώρηση των υδάτων αδύνατη! Με αποτέλεσμα εδώ και 1,5 μήνα οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες να μην προσεγγίσουν τα σπίτια και τα μαγαζιά τους. 

Ο Νομάρχης Σάμου, Μανώλης Κάρλας, διέταξε άμεσα να σταματήσουν να χύνονται οι αγωγοί όμβριων υδάτων στον κόλπο, ενώ αναμένεται να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες από ειδική ομάδα του ΕΜΠ έτσι ώστε να αποφευχθεί επανάληψη του φαινομένου. 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο