Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η Θάλεια δεν βρήκε την ευτυχία στη Γερμανία

Η Θάλεια δεν βρήκε την ευτυχία στη Γερμανία

Το Der Spiegel εξηγεί, μέσω μιας Ελληνίδας γραφίστριας που έψαξε να βρει την τύχη της στην Γερμανία, πως παρά τις υποσχέσεις, ελάχιστα κάνει η Άγκελα Μέρκελ για τη στήριξη των μεταναστών.

Στη μαζική φυγή στο εξωτερικό νεαρών Ελλήνων υψηλής μόρφωσης λόγω της κρίσης αναφέρεται δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.
Ο αρθρογράφος παρουσιάζει το παράδειγμα της Θάλειας, μιας Ελληνίδας γραφίστριας που ονειρεύτηκε να βρει την τύχη της σε μια χώρα που οι παππούδες της, τη δεκαετία του ’60, μπόρεσαν να φτιάξουν τη ζωή τους.
Ήρθε τον περασμένο Νοέμβριο στο Βερολίνο και αμέσως ξεκίνησαν τα προβλήματα. Δυσκολεύτηκε να βρει σπίτι, γιατί κανείς δε νοικιάζει σε Έλληνες.
Χρήματα για μαθήματα γλώσσας δεν είχε και το χειρότερο, η ιδέα της ελεύθερης διακίνησης προσώπων στην ενιαία Ευρώπη αποδείχτηκε ότι δεν ήταν και πολύ ελεύθερη.

«Οι υποσχέσεις της ‘Αγκελα Μέρκελ, για αλληλεγγύη στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου με δημοσιονομικά προβλήματα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», παρατηρεί ο αρθρογράφος.
«Στο παράδειγμα των Ελλήνων ακαδημαϊκών φαίνεται πολύ καθαρά πόσο μακριά είναι η Γερμανία από ένα σύγχρονο κράτος υποδοχής μεταναστών, που θα ήθελε να είναι. Αντί να παίρνει υπό μάλης τους μετανάστες και να τους βοηθάει να ενσωματωθούν, όπως έκανε χρόνια πριν με τους Μουσουλμάνους μετανάστες, χτίζει τα σύνορά της ακόμη πιο ψηλά. Δεν εκμεταλλεύεται το δυναμικό ξένων μεταναστών υψηλής μόρφωσης. Επίσημα η γερμανική πολιτική υπερασπίζεται την ενιαία Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων, στη πράξη όμως είναι ελάχιστα διατεθειμένη να επωμιστεί το συνεπαγόμενο βάρος» σημειώνει ο Γερμανός δημοσιογράφος.

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης :

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε