Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Η Τουρκία ανοίγει τις φυλακές: Έρχονται 6.000 μετανάστες;

Το newsit παρουσιάζει με χάρτες και διαγράμματα μια έρευνα για το πως οι ίδιοι οι Τούρκοι χαρτογραφούν το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.

Σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, που αποτελούν για τα αρμόδια επιτελεία και τις υπηρεσίες απόρροια συγκέντρωσης πληροφοριών από στρατιωτικές και αστυνομικές πηγές, στα τουρκικά κελιά κρατούνται τουλάχιστον 6.000 πρόσφυγες από χώρες της κεντρικής Ασίας.

Άλλες πάλι Κασσάνδρες και πεσσιμιστές, ανεβάζουν τον αριθμό των προσωρινά κρατούμενων σε άνω των 10.000 και φυσικά, ανεξαρτήτως αριθμητικού εύρους, αμφότεροι περιμένουν το άνοιγμα των κελιών για την έφοδο προς την Ελλάδα και την ελπίδα του μεγαλύτερου ηπειρωτικού άλματος…προς την Κεντρική Ευρώπη.

Αυτό που φοβούνται οι αρμόδιοι αξιωματούχοι των ελληνικών αρχών αλλά και της δύναμης Frontex, είναι μήπως δημιουργηθεί αληθινό τσουνάμι από πολλαπλές ροές που θα ξεσπάσουν ταυτόχρονα και θα χτυπήσουν απ’ άκρη σ’ άκρη τον Έβρο και την ανατολική νησιωτική χώρα, με συνέπεια να υπάρξει αδυναμία διαχείρισης του ζητήματος και καθολικής κατάρρευσης δομών και υποδομών.

Το newsit παρουσιάζει με χάρτες και διαγράμματα μια έρευνα για το πως οι ίδιοι οι Τούρκοι χαρτογραφούν το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.

Πύλες εισόδου και εξόδου λαθρομεταναστών στην Τουρκία

Σημεία εισόδου στο τουρκικό έδαφος

500.000 παράνομοι μετανάστες εισέρχονται στην ΕΕ κάθε χρόνο

Οι δρόμοι που ακολουθούν οι λαθρομετανάστες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε