Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

“Η Τουρκία παρανομεί πάνω στην παρανομία”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Παράνομη χαρακτήρισαν ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, τη λεγόμενη “συμφωνία” για την υφαλοκρηπίδα μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους

Ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ Σ. Λαμπρινίδης επισήμανε πως “είναι μία πράξη παντελώς παράνομη, άνευ ουσίας, άνευ καμίας ισχύος, που αποδεικνύει, αν μη τι άλλο, πόσο απομακρύνεται συνεχώς η Τουρκία από το διεθνές δίκαιο και από το ρόλο που θα έπρεπε να παίζει στην περιοχή. Όχι ένα ρόλο χωροφύλακα – και μάλιστα χωροφύλακα που παραβιάζει το νόμο- αλλά μίας χώρας σταθερότητας, ιδιαίτερα σε μία περιοχή, όπως της δικής μας, με πάρα πολλές εστίες προβλημάτων”.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο κ. Χριστόφιας έστειλε ένα σαφές μήνυμα, κυρίως προς την τουρκοκυπριακή πλευρά λέγοντας πως “ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγγυώμαι ότι και πριν τη λύση -εάν δεν θελήσει η Τουρκία να δείξει καλή θέληση- εάν θα έχουμε εισοδήματα, θα δούμε με ποιόν τρόπο θα τα χρησιμοποιήσουμε για το καλό και των δύο κοινοτήτων. Αυτό πρέπει να είναι καθαρό”.

Διαβάστε επίσης:
Τραβάει το σκοινί η Τουρκία – Συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα με τα Κατεχόμενα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε