Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Η Τουρκία παρανομεί πάνω στην παρανομία”

“Η Τουρκία παρανομεί πάνω στην παρανομία”
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.09.2011 | 10:15
Πρώτη δημοσίευση: 22.09.2011 | 10:15

Παράνομη χαρακτήρισαν ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, τη λεγόμενη "συμφωνία" για την υφαλοκρηπίδα μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους

Ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ Σ. Λαμπρινίδης επισήμανε πως “είναι μία πράξη παντελώς παράνομη, άνευ ουσίας, άνευ καμίας ισχύος, που αποδεικνύει, αν μη τι άλλο, πόσο απομακρύνεται συνεχώς η Τουρκία από το διεθνές δίκαιο και από το ρόλο που θα έπρεπε να παίζει στην περιοχή. Όχι ένα ρόλο χωροφύλακα - και μάλιστα χωροφύλακα που παραβιάζει το νόμο- αλλά μίας χώρας σταθερότητας, ιδιαίτερα σε μία περιοχή, όπως της δικής μας, με πάρα πολλές εστίες προβλημάτων”.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο κ. Χριστόφιας έστειλε ένα σαφές μήνυμα, κυρίως προς την τουρκοκυπριακή πλευρά λέγοντας πως “ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγγυώμαι ότι και πριν τη λύση -εάν δεν θελήσει η Τουρκία να δείξει καλή θέληση- εάν θα έχουμε εισοδήματα, θα δούμε με ποιόν τρόπο θα τα χρησιμοποιήσουμε για το καλό και των δύο κοινοτήτων. Αυτό πρέπει να είναι καθαρό”.

Διαβάστε επίσης:
Τραβάει το σκοινί η Τουρκία - Συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα με τα Κατεχόμενα
   Διαδώστε αυτό το άρθρο