Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Τουρκία βάζει προκλητικούς όρους για να ανοίξει τα λιμάνια της

Η Τουρκία βάζει προκλητικούς όρους για να ανοίξει τα λιμάνια της
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.05.2010 | 14:05
Πρώτη δημοσίευση: 21.05.2010 | 14:05

 Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία κλείνοντας ακόμη περισσότερο την πόρτα της ΕΕ.

 
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη πως η Τουρκία είναι έτοιμη να ανοίξει τα λιμάνια της για τα ελληνοκυπριακά πλοία, όπως απαιτεί η ΕΕ, με αντάλλαγμα την άρση του εμπάργκο που έχει επιβληθεί σε βάρος της τουρκοκυπριακής οντότητας.
 
"Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε όλα τα τουρκικά λιμάνια στους Ελληνοκύπριους. Σε αντάλλαγμα δεν θέλουμε παρά ένα πράγμα: (...) να ανοίξουν τα τουρκοκυπριακά λιμάνια του Γκιρνέ (Κυρήνεια), της Μαγκόσα (Αμμόχωστος) και ο αερολιμένας του Ερτζάν" (στην κατεχόμενη βόρεια Λευκωσία), δήλωσε ο Νταβούτογλου στη διάρκεια μιας διάσκεψης με τη συμμετοχή βουλευτών ευρωπαϊκών και μεσογειακών χωρών.
 
Δηλαδή με λίγα λόγια ο Νταβούτογλου ζητά να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος που η ίδια η Άγκυρα έφτιαξε στην Κύπρο. Φυσικά αναφέρει να ανοίξει τα λιμάνια αλλά ούτε λόγος στο να ανοίξει και τα αεροδρόμια της στα κυπριακά αεροπλάνα αλλά και τον τουρκικό εναέριο χώρο.
 
"Ο κόσμος θα ανοίξει τρία λιμάνια για τους τουρκοκύπριους, εμείς θα ανοίξουμε όλα τα λιμάνια μας για τους Ελληνοκύπριους. Το υπόσχομαι", συνέχισε ο υπουργός, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ανατολή.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο