Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Βουλή και το κέντρο σε πολιορκία – Το χρονικό των πρωινών συγκρούσεων

ΦΩΤΟ REUTERS

Δακρυγόνα, μολότωφ, πετροπόλεμος και πολίτες να τρέχουν φοβισμένοι να γλιτώσουν. Είναι το σκηνικό που έχει “στηθεί” από νωρίς το πρωί στο κέντρο της Αθήνα, λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο.

Το κέντρο της Αθήνας μύριζε… μπαρούτι από νωρίς. Είχαν άλλωστε προηγηθεί και τα γεγονότα της Τρίτης. Δείτε στο NewsIt τι έγινε από το πρωί στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή και όχι μόνο…

Από νωρίς στήθηκαν μπλόκα σε Καλλιμάρμαρο, Ρηγίλλης αλλά και έξω από την κύρια είσοδο της Βουλής στη Βασιλίσσης Σοφίας. Οι Αγανακτισμένοι στην κυριολεξία πλημμυρισαν τους δρόμους.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η Β. Κων/νου είναι από νωρίς κλειστή σε όλο το μήκος της και είναι εντυπωσιακή η παρουσία της αστυνομίας! Εκατοντάδες αστυνομικοί δημιούργησαν ασπίδα ασφαλείας για να περάσουν οι βουλευτές. Από τις μεχρι τώρα συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές τουλάχιστον 8 πολίτες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο είτε με τραύματα είτε με αναπνευστικά προβλήματα.

ΩΡΑ 13.24 Κάποιοι από τους διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη.
Αυτό κράτησε όμως λίγο.

ΩΡΑ 12.50 Η αστυνομία είναι παντού! Ακόμα και στον Εθνικό Κήπο!

ΩΡΑ 12.00 Ολοένα και πληθαίνει ο κόσμος. Εχουν πλημμυρίσει από Αγανακτισμένους οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

ΩΡΑ 11.40 ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΩΡΑ 11.40 Χιλιάδες κόσμου στο Σύνταγμα. Περικυκλωμένη η Βουλή. Χιλιάδες και οι αστυνομικοί!

ΩΡΑ 11.10 Διαλύεται το μπλόκο της Β. Σοφίας και οι διαδηλωτές κατευθυνονται προς το Σύνταγμα για να ενωθούν με τους υπόλοιπους.

ΩΡΑ 11.00 ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΩΡΑ 10.46: Επεισόδια στην οδό Ερατοσθένους στην συμβολή της με την Β. Κων/νου.Οι διαδηλωτές έχουν στήσει οδοφράγματα χρησιμοποιώντας κάδους στους οποίους έχουν ανάψει φωτιές.

ΩΡΑ 10.46 ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΟΥ ΚΑΔΟΙ ΚΑΙ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ

ΩΡΑ 10.00 Απαγορευμένη ζώνη η Β. Κων/νου

ΩΡΑ 10.00 Φωτιές σε κάδους στην Β. Κωνσταντίνου η οποία είναι κλειστή σε όλο το μήκος της. Την ίδια ώρα έκλεισε και ο σταθμός ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ του ΜΕΤΡΟ.

ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟΥ

ΩΡΑ 09.50 Πρώτο “θύμα” η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλη, η οποία δέχθηκε επίθεση με καφέδες και γιουχαϊσματα την ώρα που περνούσε με το ΙΧ της. Εκείνη απάντησε κάνοντας το σήμα της νίκης.

ΩΡΑ 09.50 Η ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ

ΩΡΑ 09.50 Το αυτοκίνητο με την κα Κανέλη εν μέσω αποδοκιμασιών ΦΩΤΟ NEWSIT

ΩΡΑ 09.30 Χημικά σε τρία σημεία που έχουν στηθεί μπλόκα. Σε Β. Κων/νου και σε Ηρώδου Αττικού η κατάσταση είναι αποπνικτική.

ΩΡΑ 09.20 ΜΑΧΕΣ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

‘Ηδη έχουν μπλόκα. Στη Β.Σοφίας στο Χίλτον, λίγο μετα τις 9 δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ συγκεντρωμένων και ΜΑΤ με αποτέλεσμα να τραυματισθεί τουλάχιστον ένας πολίτης. Οι αστυνομικοί έριξαν χημικά και συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές.

ΩΡΑ 09.10 ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΒ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Νωρίτερα στήθηκε το πρώτο μπλόκο στην Β. Κωνσταντίνου.

ΩΡΑ 09.00 Εκλεισε και η Β. Κωνσταντίνου

Αναλυτικά κλειστές είναι οι: Β. Κωνσταντίνου, Αμαλίας από Διάκου, Βασιλίσσης Σοφίας, Ακαδημίας και Πανεπιστημίου και η Ηρώδου Αττικού, ενώ τα αυτοκίνητα στο κέντρο μπορούν να κινηθούν αυτή την ώρα μόνο από την Σταδίου και την Φιλελλήνων.

ΩΡΑ 08.55 ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Η παρουσία της αστυνομίας ειναι κάτι παραπάνω από εμφανής…

Ο μεταλλικός φραγμός, το τείχος, είναι στην θέση του από χθες κάθετα στην Β. Σοφίας στο ύψος της Βουλής, ενώ η ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα παραμένει αποπνικτική.

Οι Θεσσαλονικείς ανακατέλαβαν το Σύνταγμα

Όλη νύχτα ταξίδεψαν οι Αγανακτισμένοι απ’ τη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία και με Ι.Χ. αυτοκίνητα, άλλοι ήρθαν με οτοστοπ (!) και είναι οι πρώτοι που “ανακατέλαβαν” την πλατεία Συντάγματος την οποία παρέδωσαν καμμένη και κατεστραμμένη οι προβοκάτορες που κρύφτηκαν πίσω από κουκούλες και επί τουλάχιστον επτά ώρες έκαναν τα πάντα να διώξουν τον κόσμο.

Δείτε τις εικόνες χάους και καταστροφής που άφησαν πίσω τους:

ΩΡΑ 08.30 Σε τούτα εδω τα μάρμαρα....

Μάχη έδιναν τα λιγοστά, λόγω απεργίας, συνεργεία του Δήμου να μαζέψουν μάρμαρα, πέτρες, μπουκάλια, καμένα σταντ μικροπωλητών και ό,τι άλλο άφησαν πίσω τους οι βάνδαλοι.

ΩΡΑ 08.30 Σκούπα του Δήμου καθαρίζει την πλατεία

Έντονη είναι η αίσθηση ότι οι προβοκάτορες με τις κουκούλες ίσως κάνουν πάλι την εμφάνισή τους , ωστόσο από το πρωί οι “τροχαίοι” έπιασαν δουλειά γράφοντας … τα βαν και τα αυτοκίνητα των τηλεοπτικών συνεργείων…

Ήδη πάντως τα τηλεοπτικά δίκτυα και τα μέσα ξένων χωρών κατέγραψαν τις εικόνες των επεισοδίων και οι βάνδαλοι κατάφεραν να στρέψουν την “είδηση” μακριά απ’ τα σκληρά μέτρα και το Μεσοπρόθεσμο.

Διαβάστε επίσης:

‘Εχουν πνίξει το Σύνταγμα στα χημικά! Με σφεντόνες οι διαδηλωτές – Μάχες σε όλη την Αθήνα! – Ξύλο και δακρυγόνα εναντίον των Αγανακτισμένων

Επεισόδια και τη νύχτα γύρω από τη Βουλή – Άνοιξε μετά τις 06:00 το Σύνταγμα -Φόβοι για νέες εντάσεις

Έφτασαν στην Αθήνα οι Αγανακτισμένοι του Λευκού Πύργου

Ρήμαξαν τα πάντα οι προβοκάτορες – Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Ξένα ΜΜΕ: “Αυτή είναι η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού. Δακρυγόνα και επεισόδια”!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε