Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Βουλή «υιοθετεί» 59 παιδιά στρατιωτικών και αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον

Τα παιδιά όσων έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα “υιοθέτησε” σήμερα η Βουλή με ομόφωνη απόφαση και μετά από πρόταση του προέδρου Φίλιππου Πετσάλνικου.

Συνολικά η Βουλή «υιοθετεί» 59 παιδιά μελών τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και των Σωμάτων Ασφαλείας που έχασαν τη ζωή τους από δολοφονική ενέργεια ή πτώση αεροσκάφους ή στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος  Πετσάλνικος «η συμβολική αυτή «υιοθεσία» των παιδιών, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς που με θάρρος, αυταπάρνηση και αφοσίωση στο καθήκον έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας τη χώρα. Σε αυτούς που με αποφασιστικότητα και ηρωισμό έπεσαν για χάρη της πατρίδας, αφήνοντας πίσω τους όχι μόνο συζύγους, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και ανήλικα τέκνα».

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, η Βουλή θα καταβάλλει κάθε χρόνο ένα χρηματικό ποσό για τα ανήλικα τέκνα μέχρι την ενηλικίωση τους ή αν σπουδάσουν, μέχρι το 25ο έτος της ηλικίας τους. Το ποσό αυτό έχει καθοριστεί στις 10.000 ευρώ για ένα παιδί, 18.000 ευρώ για δύο παιδιά, 21.000 για τρία παιδιά και 25.000 ευρώ για τέσσερα παιδιά.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε στο γραφείο του εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.ΕΣ.ΥΠ.Σ.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την πρωτοβουλία που ανέλαβε και για την ομόφωνη έγκριση της από τα κόμματα της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χρήστος Φωτόπουλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του, εκ μέρους όλων των συναδέλφων του στην ΕΛ.ΑΣ. στον Πρόεδρο της Βουλής, τόσο για την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο κ. Πετσάλνικος, όσο και για την ομόφωνη έγκρισή της από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων.

Από την πλευρά του και ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΕΣ.ΥΠ.Σ. κ. Γεώργιος Κοκκάλας απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Βουλής, είπε «ευχαριστούμε πολύ που η Ελληνική Πολιτεία, με αυτή την κίνηση, αναγνωρίζει το έργο μας. Η αναγνώριση αυτή μας τιμά και μας δίνει πνοή για συνέχεια. Είμαστε ταγμένοι στον ελληνικό λαό».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε