Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Η Βρετανία θα κλείσει τα σύνορά της “σε Έλληνες και άλλους μετανάστες σε περίπτωση κρίσης”

Η Βρετανία θα κλείσει τα σύνορά της “σε Έλληνες και άλλους μετανάστες σε περίπτωση κρίσης”

Σχέδια εκτάκτου ανάγκης καταρτίζει η Βρετανία για τον περιορισμό της μετανάστευσης ώστε να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ραγδαία αύξηση των οικονομικών μεταναστών είτε από την Ελλάδα ή από άλλες χώρες της ΕΕ σε περίπτωση που το ευρώ καταρρεύσει.

Αυτό επισήμανε η υπουργός Εσωτερικών της χώρας Τερίσα Μέι που δεν διευκρίνισε τι είδους μέτρα σχεδιάζει να λάβει η Βρετανία σε μια τέτοια περίπτωση. Κάθε πολίτης κράτους-μέλους της Ένωσης έχει δικαίωμα να αναζητήσει εργασία σε κάθε άλλο κράτος-μέλος, αν και μπορούν να επιβληθούν προσωρινοί περιορισμοί σε ό,τι αφορά νέα κράτη-μέλη της ΕΕ.
   «Όπως συμβαίνει και με κάθε άλλη κυβερνητική υπηρεσία, το σωστό είναι να καταρτίζουμε σχέδια έκτακτης ανάγκης για μια τέτοια κατάσταση», δήλωσε η Μέι στην εφημερίδα The Daily Telegraph. «Αυτή είναι ένα έργο που είναι συνεχές».
   Οι φόβοι ότι η Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ ενδέχεται να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την 17μελή ευρωζώνη συνοδεύονται από ανησυχίες πως εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να χάσουν τις δουλειές τους και να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό σε αναζήτηση εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Οnalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε