Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Η αδιευκρίνιστη ψήφος πρώτη δύναμη στις εκλογές

Η αδιευκρίνιστη ψήφος πρώτη δύναμη στις εκλογές

Περισσότερο απο κάθε άλλη φορά επηρεάζει τα κόμματα το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στην κοινωνία λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Κάπα Reasearch για το Βήμα της Κυριακής, στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, αν την επόμενη Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές, σε ποσοστό 23,4% απάντησαν πως θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, σε ποσοστό 15,6% ΝΔ, 6,7% ΚΚΕ, 4,1% ΛΑΟΣ, 2,3% ΣΥΡΙΖΑ, 7,8% άλλο κόμμα. Η αδιευκρίστη ψήφος φτάνει το 40,1%.

Επιπλέον, οι πολίτες στην πλειοψηφία τους (82,9%) εμφανίζονται κατηγορηματικά αντίθετοι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ σε ποσοστό 64,1% δηλώνουν πως οι συνθήκες για τη δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων δεν είναι ώριμες.

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας RASS, για λογαριασμό της εφημερίδας ΤΟ ΠΑΡΟΝ, και στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, οι Έλληνες πολίτες εμφανίζονται και πάλι να προκρίνουν την αδιευκρίνιστη ψήφο (28,2%). Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 24,7%, η ΝΔ με 19,3%, το ΚΚΕ με 7,8%, ο ΛΑΟΣ με 4,9, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,3% και άλλο κόμμα με 3,4%.

Εξάλλου, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση δηλώνουν απογοητευμένοι από την εικόνα των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων, σημειώνοντας ότι η γνώμη τους έχει χειροτερέψει, σε ποσοστό 49% για τον Γ. Παπανδρέου και σε ποσοστό 31,1% για τον Αντ. Σαμαρά.
 
Mε τη δημοσκόπηση αυτή επιβεβαιώνεται και η δημοσκόπηση του NewsIt, σύμφωνα με την οποία είναι ακατόρθωτη η αυτοδυναμία ενω ιδιαίτερη σημασία έχουν τα αποτελέσματα για τα νέα κόμματα (Φ. Κουβέλη και Ντ. Μπακογιάννη) τα οποία συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά.

“Αναγκαίες αλλά άδικες οι αλλαγές στο ασφαλιστικό”

Σύμφωνα με την έρευνα της Κάπα Reasearch, το 35,2%  θεωρεί τις αλλαγές στο ασφαλιστικό αναγκαίες αλλά άδικες, ενώ το 14,2% αναγκαίες αλλά απαραίτητες.Το 29,6% ζητά άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού, ενώ το 19% χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο καταστροφικό.Σε ότι αφορά τα εργασιακά οι πολίτες σε ποσοστό 70,4% δεν  θεωρούν αναγκαία τη μείωση του κόστους των απολύσεων, ενώ το 82,9% τάσσεται κατά της απελευθέρωσης των απολύσεων.

Στη δημοσκόπηση της RASS οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 79% δηλώνουν ότι τα μέτρα, που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης, έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους, ενώ 77,2% εκτιμούν πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
Τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης του NewsIt

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε