Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λιακάδα 16 Αθήνα Αναλυτικά

Η αδικία στο μεγαλείο της - Φοιτητές με βαθμό 2,04 σε περιζήτητες σχολές

Η αδικία στο μεγαλείο της - Φοιτητές με βαθμό 2,04 σε περιζήτητες σχολές
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.08.2011 | 16:58
Πρώτη δημοσίευση: 29.08.2011 | 16:39

Στους χημικούς μηχανικούς του ΕΜΠ εισάγονται φοιτητές με 9,7 τη στιγμή που η βάση της γενικής σειράς είναι 18,6.

Με μεγάλες αδικίες σηματοδοτήθηκε η έναρξη του νέου συστήματος του υπουργείου Παιδείας που αντικατέστηκε το θεσμό των μετεγγραφών, που αποτελεί έργο του πρώην υφυπουργού Παιδείας, κ. Πανάρετου.

Αυτό που προκύπτει φέτος είναι πρωτόγνωρο. Υποψήφιος της κατηγορίας των πολυτέκνων εισέρχεται στο τμήμα φιλολογίας με βαθμό 2,04, ενώ για να μπει στην ίδια σχολή ένας οποιοσδήποτε άλλος υποψήφιος θα πρέπει να "εξοντωθεί" στο διάβασμα προκειμένου να συγκεντρώσει βαθμό 17,55.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι στην σχολή των αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, που αποτελεί μία από τις πλέον περιζήτητες σχολές, καθώς ένας υποψήφιος μπαίνει με βαθμό 18,95, ενώ ένας πολύτεκνος υποψήφιος χρειάζεται βαθμό μόλις 4,62. Στο Μαθηματικό Αθήνας ένας υποψήφιος ειδικής κατηγορίας εισέρχεται με βαθμό 3,1, ενώ η βάση της γενικής σειράς είναι 15,7.

Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας παραδέχονται το λάθος και την αδικία του νέου συστήματος, αλλά δηλώνουν στο NewsIt ότι θα επανεξεταστεί το θέμα μιας και πιστεύουν στην κοινωνική πολιτική, αλλά δεν μπορούν να δεχθούν να καταστρατηγείται η αρχή της ισονομίας.

Αν και το υπουργείο Παιδείας παράδεχεται σοβαρές αδυναμίες κατά την πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος, δηλώνουν πως αδικίες γίνονταν και με το παλαιότερο σύστημα των μετεγγραφών, το οποίο χαρακτηρίζει διαπλεκόμενο, πολυδαίδαλο και διεφθαρμένο.

Διαβάστε επίσης:

Η μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας στις βάσεις


Tags: ΒΑΣΕΙΣ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Εγγραφές Φοιτητών 2016: Ποιά είναι η διαδικασία Εγγραφές Φοιτητών 2016: Ποιά είναι η διαδικασία
  2. Μυτιλήνη: Πέρασαν σε πανεπιστήμια 5 παιδιά άπορων οικογενειών - Όλα πήγαιναν στο κοινωνικό φροντιστήριο! Μυτιλήνη: Πέρασαν σε πανεπιστήμια 5 παιδιά άπορων οικογενειών - Όλα πήγαιναν στο κοινωνικό φροντιστήριο!
  3. Βάσεις 2016: Επιτυχίες για τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων Βάσεις 2016: Επιτυχίες για τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων
  4. results.it.minedu - Βάσεις 2016: Τα μόρια εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ [λιστα] results.it.minedu - Βάσεις 2016: Τα μόρια εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ [λιστα]
  5. Βάσεις Πανελλήνιων 2016: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν νοικιάσετε σπίτι Βάσεις Πανελλήνιων 2016: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν νοικιάσετε σπίτι
  6. Βάσεις 2016: Γίνεται φοιτητής στα 62 του χρόνια - Έδωσε και πέρασε στο πανεπιστήμιο που ήθελε [pic] Βάσεις 2016: Γίνεται φοιτητής στα 62 του χρόνια - Έδωσε και πέρασε στο πανεπιστήμιο που ήθελε [pic]
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook