Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αναβλήθηκε η απόφαση για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Η απόφαση για την έκδοση ή μη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στη χώρα μας με ελικόπτερο του Τουρκικού Στρατού μια ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τελικά δεν θα ανακοινωθεί σήμερα.

Η απόφαση αναμένεται πλέον στις τρείς το μεσημέρι της Πέμπτης.Η διαδικασία σήμερα ήταν εξαιρετικά σύντομη. Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί δεν έμειναν παρά μισή ώρα στον Άρειο Πάγο μέχρι να γίνει γνωστή η αναβολή και αμέσως, πάντα συνοδευόμενοι από ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, πήραν το δρόμο για την έξοδο και το λευκό βαν που τους μετέφερε ως το δικαστήριο…

Το ένα εκ των τριών τμημάτων ανέβαλε την έκδοση της απόφασης του λόγω ασθένειας ενός μέλους, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθούν οι διασκέψεις. Τα αλλά δυο τμήματα ανέβαλαν την έκδοση των αποφάσεων λόγω συνεχιζόμενων διασκέψεων οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν.

Την ερχόμενη Πέμπτη τρεις διαφορετικές συνθέσεις του Ποινικού Τμήματος θα ανέβουν στην έδρα προκειμένου να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους επί των αιτήσεων αναιρέσεων των αντικρουόμενων κρίσεων που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών για τους αξιωματικούς.

Ήδη τρεις αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου έχουν πει τρία «όχι» στην έκδοση των Τούρκων αξιωματικών στην πατρίδα τους κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με το σκεπτικό ότι δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης, ότι θα υποστούν εξευτελιστική και απάνθρωπη μεταχείριση ενώ επικαλέστηκαν και τις έντονες συζητήσεις για επαναφορά της θανατικής ποινής στη γείτονα χώρα.


Το τι θα αποφασίσουν τελικά οι δικαστές των Ποινικών Τμημάτων θα ανακοινωθεί την Πέμπτη.
 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε