Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η διαστημική φωτογραφία της Ανάφης

Η διαστημική φωτογραφία της Ανάφης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.02.2011 | 18:35
Πρώτη δημοσίευση: 14.02.2011 | 18:22

O Νέσπολι έστρεψε το φακό της φωτογραφικής μηχανής του προς τις Κυκλάδες τραβώντας μία ξεχωριστή εικόνα από το μικρό νησί της Ανάφης, λίγα ναυτικά μίλια ανατολικά της Σαντορίνης.

Μια εντυπωσιακή διαστημική φωτογραφία της Ανάφης έδωσε στη δημοσιότητα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA). Τη φωτογραφία τράβηξε στις 22 Ιανουαρίου ο Ιταλός αστροναύτης Πάολο Νέσπολι, καθώς βρισκόταν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Ο Ιταλός αστροναύτης, που ζει και εργάζεται τους τελευταίους δύο μήνες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μοιράζεται τις εικόνες που τραβά με τη φωτογραφική μηχανή του μέσα από το διαδίκτυο. Οι εικόνες του από διαφορετικές γωνιές της Γης, τις οποίες έχει αναρτήσει στο διαδικτυακό τόπο του Flickr, έχουν έως τώρα προσελκύσει εκατομμύρια επισκέπτες.

"Επιθυμία μου είναι να έχουν όλοι τη δυνατότητα να έρθουν κάποια στιγμή εδώ επάνω και να δουν τη Γη από ψηλά, αλλά αφού αυτό δεν είναι εφικτό, αρκούμαι προς το παρόν στο να μοιράζομαι εικόνες και συναισθήματα," δήλωσε ο Νέσπολι με ποιητική διάθεση.   Διαδώστε αυτό το άρθρο