Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Η εικόνα της γυναίκας που δήλωσε αδύναμη στην πείνα σημάδεψε το σημερινό συλλαλητήριο

Η εικόνα της γυναίκας που δήλωσε αδύναμη στην πείνα σημάδεψε το σημερινό συλλαλητήριο

Βουβή διαμαρτυρία. Δε μιλά. Δε φωνάζει. Κρατά μόνο ένα σημείωμα στο χέρι της. Το σηκώνει ψηλά να το δουν όλοι. “Φοβάμαι την πείνα Θεε μου” γράφει. Και συγκλονίζει.

Ένα από τα πολλά πρόσωπα της άγνωστης καθημερινότητας, που πλήττονται από τη λιτότητα περισσότερο απ’ όσο ένας συνδικαλιστής. Μια γυναίκα απλή, που φοβάται. Και δε χρειάστηκε να φωνάξει για να την ακούσουν. Απλά, το έγραψε…

Είναι η πιο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ εικόνα που έχουμε δει σε πορεία διαμαρτυρίας. Μια εικόνα που θα μείνει για πολύ καιρό χαραγμένη στη μνήμη.

Ημέρα απεργίας σε όλη την Ευρώπη η 14η Νοεμβρίου και στην Ελλάδα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει στάση εργασίας από τις 12:00 ως τη λήξη του ωραρίου.

Στις 13:00 άρχισαν να συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι στην πλατεία Κλαυθμώνος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικαλιστών οργανώσεων. Από εκεί, μέσω της Σταδίου, ξεκίνησε η πορεία προς το Σύνταγμα. Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15.30.

Σημαίες των κρατών που ευρωπαϊκού Νότου που πλήττονται από τη λιτότητα

Λόγω της συγκέντρωσης, έχει κλείσει από τις 12:00 ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα, που σημαίνει ότι οι συρμοί δε σταματούν εκεί, αλλά στον επόμενο σταθμό.

Η πορεία της ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ ολοκληρώθηκε στις 15:30 και δόθηκαν σε κυκλοφορία οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στάσεις εργασίας Τρίτη και Τετάρτη δασκάλων και καθηγητών

Κανονικά τα δρομολόγια την Τετάρτη σε ΜΕΤΡΟ, Ηλεκτρικο και Τραμ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε