Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Η έξοδος του Πάσχα σε αριθμούς – Απογοητευτικά τα στοιχεία

Η έξοδος του Πάσχα σε αριθμούς – Απογοητευτικά τα στοιχεία

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, το απόγευμα 12 πλοία, και 20 πλοία από τον Αργοσαρωνικό, στη Ραφήνα να καταπλεύσουν 17 και στο Λαύριο 6.

Πάντως η ακτοπλοϊκή κίνηση φέτος ήταν αισθητά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι με την μείωση κατά την έξοδο να ξεπερνά το 60%. Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές στα εισιτήρια αλλά και η απεργία της ΠΝΟ, οδήγησαν πολλούς επιβάτες να αλλάξουν σχέδια για τις εορτές του Πάσχα.

Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε ένα πλοίο με 354 επιβάτες, 22 ΙΧ και 9 δίκυκλα. Από τον Αργοσαρωνικό κατέπλευσαν 24 πλοία με 3.547 επιβάτες, 2.046 ΙΧ, 2 φορτηγά και 130 δίκυκλα.
Στη Ραφήνα κατέπλευσαν 3 πλοία με 609 επιβάτες, 95 ΙΧ και 19 δίκυκλα.
Στο Λαύριο κατέπλευσε 1 πλοίο με 19 επιβάτες και 9 ΙΧ.

Το 2011 στο σύνολο της Μεγάλης εβδομάδας διακινήθηκαν συνολικά προς τα νησιά κατά την έξοδο 181.629 επιβάτες.

Φέτος λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, Μ.Τρίτη και Μ.Τετάρτη, οι περισσότεροι επιβάτες ακύρωσαν τα εισιτήρια τους ή τα μετέφεραν σε άλλες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Πάντως δρομολόγια πλοίων πραγματοποιήθηκαν και τη Μεγάλη Τετάρτη μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Για το 2012 Μεγάλη Δευτέρα, Μεγάλη Τετάρτη μετά τις 12 τα μεσάνυχτα (λόγω της απεργίας της ΠΝΟ), Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο αναχώρησαν συνολικά προς τα νησιά 117.211 επιβάτες, δηλαδή 64.418 λιγότεροι από πέρυσι.

Οι εταιρείες φέτος επίσης, λόγω της αύξησης των τιμής των ακτοπλοϊκών καυσίμων αλλά και τους κόστους συντήρησης των πλοίων προχώρησαν σε μειώσεις ελεύθερων δρομολογίων.

Φέτος τα δρομολόγια κατά την έξοδο ήταν 249 έναντι 434 πέρυσι.

Το λιμενικό σώμα βρίσκεται και σήμερα σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε