Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η επιδειξιομανία στο έπακρο: Πατίτσας– Χρουσαλά χόρεψαν γαμήλιο τσιφτετέλι στο Αβέρωφ

Η επιδειξιομανία στο έπακρο: Πατίτσας– Χρουσαλά χόρεψαν γαμήλιο τσιφτετέλι στο Αβέρωφ

Εξηγήσεις ζητεί το ΓΕΝ για όσα έγιναν στο ιστορικό πολεμικό πλοίο με μία εκδήλωση που εξελίχθηκε σε γλέντι μέχρι πρωίας!

 

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το θέμα με τα όσα έγιναν στο θωρηκτό Αβέρωφ.
 
Ο εφοπλιστής Λέο Πατίτσας που πρίν απο λίγες ημέρες παντρεύτηκε τη Μαριέττα Χρουσαλά, σε ένα γάμο που εξελίχθηκε σε μία ατέλειωτη επίδειξη χλιδής, ζήτησε το πλοίο – σύμβολο για μια εκδήλωση που εντασσόταν στο θεσμό “Ποσειδώνια 2010”. Η εκδήλωση όμως μετατράπησε σε ένα ακόμα γαμήλιο πάρτι, σε ένα ξέφρενο γλέντι με τσιφτετέλια στο κατάστρωμα του ιστορικού πολεμικού πλοίου. Στο γλέντι μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα -που έκανε και την αποκάλυψη- συμμετείχαν ακόμα και οι αξιωματικοί του πλοίου!
Ο χώρος ήταν στολισμένος με ανθοστήλες και γλάστρες ενώ είχε στηθεί μπουφές στον οποίο υπήρχαν κουφέτα. Η βραδιά ολοκληρώθηκε γύρω στη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης.
 
Υπενθυμίζεται οτι το θωρηκτό Αβέρωφ είναι το ιστορικότερο και ενδοξότερο πλοίο της νεότερης Ελλάδας καθώς άλλαξε τις ισορροπίες στο Αιγαίο. Με κυβερνήτη τον ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη ηγήθηκε των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13. Οι νικηφόρες ναυμαχίες της Έλλης και της Λήμνου κατά του τουρκικού στόλου διέλυσαν τις προσδοκίες του Σουλτάνου για τον έλεγχο του Αιγαίου.
Τον Οκτώβριο του 1918 το “Αβέρωφ” ύψωσε την ελληνική σημαία στην Κωνσταντινούπολη, ενω συμμετείχε στη Μικρασιατική Εκστρατεία, μεταφέροντας στρατεύματα και παραλαμβάνοντας τους πρόσφυγες μετά την Καταστροφή. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το “Αβέρωφ” συμμετείχε σε νηοπομπές στον Ινδικό Ωκεανό.
Το 1951 το Αβέρωφ παροπλίσθηκε και απο το 1984 είναι πλωτό μουσείο τιμώντας με την παρουσία του το Ελληνικό Ναυτικό και την ναυτική κληρονομιά της Ελλάδος.

Η ανακοίνωση από το ΓΕΝ
Σε ανακοίνωσή του το γενικό επιτελείο ναυτικού αναφέρει οτι έχουν ήδη ζητηθεί έγγραφες εξηγήσεις απο τον διευθυντή του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Αβέρωφ για το τί ακριβώς έγινε στο χώρο και εφόσον προκύψουν ευθύνες για συγκεκριμένα πρόσωπα, αυτές θα καταλογιστούν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Ο γάμος – επίδειξη χλιδής
Ο γάμος της Μαριέττας Χρουσαλά!
Το γαμήλιο δώρο της Μαριέττας Χρουσαλά!
Χρουσαλά-Πατίτσας: Βόλτες στο Σαρωνικό με το σκάφος!
Η Χρουσαλά έφτιαξε ιστοσελίδα με μοναδική αφορμή, τον γάμο της!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε