Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Η φωτογράφιση του Dior και οι γυμνές χορεύτριες στον Παρθενώνα [pics]

Η φωτογράφιση του Dior και οι γυμνές χορεύτριες στον Παρθενώνα [pics]

Μπορεί στον οίκο Gucci το ΚΑΣ να είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο “όχι” για επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα αλλά κάποτε είχε επιτραπεί στον οίκο Dior να κάνει φωτογράφιση δίπλα στην Καρυάτιδες.

1951, Αθήνα: Ο διάσημος σχεδιαστής Κριστιάν Ντιόρ επιλέγει την Αθήνα και τον Παρθενώνα για την φωτογράφιση της νέας του κολεξιόν. Και τα μοντέλα με τις δημιουργίες του πόζαραν το Ερέχθειο, κάτω από τις Καρυάτιδες.

Τη φωτογράφιση έκανε ο σπουδαίος Jean-Pierre Pedrazzini, φωτογράφος που έμεινε στην ιστορία για τις φωτογραφίες του από τη Βουδαπέστη, κατά την σοβιετική εισβολή στην Ουγγαρία.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική φωτογράφιση που είχε γίνει στον Παρθενώνα. Η Ελληνίδα φωτογράφος Έλλη Σουγιατζόγλου-Σεϊραρδάρη, γνωστή ως Nelly φωτογράφισε στον Ιερό Βράχο τη διάσημη χορεύτρια της Comedie Francaise, Μόνα Πάεβα. Και τη φωτογράφισε γυμνή εν έτη 1928, με τις φωτογραφίες να δημοσιεύονται στο γαλλικό περιοδικό Illustration de Paris.

Το έκανε ξανά ένα χρόνο αργότερα, παρά το… “σκάνδαλο”, όταν φωτογράφησε την Ουγγαρέζα χορεύτρια Νικόλσκα. Και τις δυο φορές είχε πάρει άδεια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε