Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η γραμματέα του Μ. Χριστοφοράκου ζητά να επαναπροσληφθεί στη Siemens

Η γραμματέα του Μ. Χριστοφοράκου ζητά να επαναπροσληφθεί στη Siemens

Όπως αναφέρει στην αίτηση της, «η γνώση που απέκτησα λόγω της θέσης μου με κατέστησε απειλή» και «ανεπιθύμητη».

Την επαναπρόσληψή της στην εταιρία Siemens ζητά, με προσφυγή της που συζητήθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο, η Αικατερίνη Τσακάλου, επί σειρά ετών γραμματέας του, άλλοτε ισχυρού άνδρα της εταιρίας, Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Με την αίτηση της (τμήμα ασφαλιστικών μέτρων) η, επί 20 χρόνια εργαζόμενη στην εταιρία, υποστηρίζει ότι παρανόμως η Siemens προχώρησε τον Οκτώβριο του 2010 στην καταγγελία της σύμβασης της και φαίνεται να αποδίδει την απόλυση της σε εκδικητικότητα, λόγω της στάσης που τήρησε στην ποινική διερεύνηση της υπόθεσης των λεγόμενων «μαύρων ταμείων».

Ο μάρτυρας που κατέθεσε εκ μέρους της κ.Τσακάλου στο δικαστήριο, οικογενειακός της φίλος, υποστήριξε ότι τα προβλήματα για την αιτούσα άρχισαν το 2008, οπότε της αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες της προϊσταμένης στη γραμματεία του διευθύνοντος συμβούλου και «την εξευτέλιζαν και την έβαζαν να κάνει δουλειές κλητήρα, να αδειάζει τασάκια και να φτιάχνει καφέδες».

Επίσης, όπως κατέθεσε ο φίλος της κ. Τσακάλου, η ίδια του είπε πως ο Μ. Χριστοφοράκος της ζητούσε επίμονα να του παραδώσει το, γνωστό πλέον, ημερολόγιο που τηρούσε ως γραμματέας του και ότι εκείνη αρνήθηκε κι επίσης πως δέχθηκε απειλή από το διάδοχο του κ. Χριστοφοράκου στη Siemens Ρ. Φίσερ, όταν ενημέρωσε τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στην Γερμανία για την υποβάθμιση της.

Από την πλευρά της εταιρίας, κατέθεσε στέλεχος της στο Τμήμα Διαφάνειας, τελευταίο πόστο της κας Τσακάλου στην εταιρεία, που απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει απειληθεί η αιτούσα.

Κατέθεσε επίσης πως η εκτίμησή του είναι ότι η αιτούσα απολύθηκε διότι «κατέθεσε ψέματα στην εξεταστική επιτροπή πως ο κ. Φίσερ συνδιοικούσε την εταιρεία με τον κ. Χριστοφοράκο το 2004, καθώς ήρθε στην ελληνική Siemens το Σεπτέμβριο του 2005».

Η κα Τσακάλου έχει υποβάλλει κατά της Siemens αγωγή, με την οποία διεκδικεί ποσό αποζημίωσης 3 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και επιπλέον ποσό περίπου 133 χιλιάδες ευρώ, που, όπως υποστηρίζει, είναι οφειλόμενοι μισθοί της.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε