Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση “τελειώνει” τις ατασθαλίες των γιατρων

Ξεκινά τον Οκτώβριο , πλαφόν σε κάθε ειδικότητα με στόχο 600εκ.
 

Στις 15 Οκτωβρίου θα αρχίσει να εφαρμόζεται στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ η ηλεκτρονική συνταγογράφηση μετά τη συνάντηση των διοικητών των 4 μεγάλων ταμείων.
 
Οι κ.κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος ( ΙΚΑ) Γεράσιμος Βουδούρης ( ΟΑΕΕ), Παναγιώτης Πέτρουλας (ΟΓΑ) και Κυριάκος Σουλιώτης ( ΟΠΑΔ) προσπαθούν να πετύχουν διπλό στόχο με την νέα εφαρμογή σηυνταγογράφησης.
 
Ο πρώτος είναι να εξοικονομήσουν τα ταμεία περίπου 1 δις από την μείωση δαπάνης για τα φάρμακα (5 δις η τρύπα) και ο δεύτερος αφορά στους γιατρούς των ταμείων που στην πλειοψηφία τους υπερσυνταγογραφούν.
 
Με το νέο σύστημα κάθε γιατρός θα έχει πλαφόν στις συνταγές, ανάλογα με την ειδικότητά του, κι αν ξεπεραστεί τότε αυτόματα θα διακόπτεται η συνεργασία του με το ταμείο.
 
 
Ο διοικητής του οργανισμού ελεύθερων επαγγελματιών πιστεύει ότι με τον ηλεκτρονικό έλεγχο θα εξοικονομηθούν 500-600 εκατ. ευρώ ώστε να πληρωθούν οι συντάξεις έως το τέλος του χρόνου . Διαφορετικά θα χρειαστεί 300 εκ έξτρα χρηματοδότηση αφού έχει εξαντλήσει την επιχορήγηση του 2010 .

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε