Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Η κομπίνα με τα τέλη κυκλοφορίας – Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής

Η κομπίνα με τα τέλη κυκλοφορίας – Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής

Μεγάλος αριθμός πολιτών είχαν βρει μία απίστευτη πατέντα όχι μόνο για να γλιτώνουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, αλλά ακόμα και να βγάζουν κάποια λεφτά από την πώλησή τους σε τρίτους.

Με βάση κάποια “παραθυράκια” που υπάρχουν επιτήδειοι μπορούσαν να προμηθευτούν σήματα των τελών κυκλοφορίας σε χαμηλότερες τιμές, εάν για παράδειγμα το έχει χάσει, εάν έχει υποστεί φθορά του παρμπρίζ και έχει χαθεί το σήμα ή τους το έχουν κλέψει.,

Προφασιζόμενοι κάποιους από αυτούς τους λόγους, κάποιοι έπαιρναν τα τέλη κυκλοφορίας είτε για δεύτερα αυτοκίνητα που διέθεταν σε χαμηλότερη τιμή ή σύμφωνα με το ΚΕΠΥΟ κάποια τα πωλούσαν σε φθηνότερη τιμή από την κανονική και έτσι έβγαζαν και εκείνοι κάποια χρήματα.

Για αυτό το λόγο λοιπόν το ΚΕΠΥΟ επεξεργάζεται σχέδιο έτσι ώστε να μην χρειάζεται πλέον σήμα τελών κυκλοφορίας, αλλά οι πολίτες θα πληρώνουν κανονικά στις τράπεζες το αντίτιμο και θα υπάρχει πλέον ένα σύστημα με το οποίο θα ενημερώνονται αυτόματα οι εφορίες.

Επίσης, αναμένεται να υπάρχει και διασταύρωση των εφοριών με τα Ε1 έτσι ώστε να ξέρει η εφορία ανά πάσα στιγμή από τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου στη φορολογική δήλωση εάν έχει πληρώσει ή όχι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε