Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Η κρίση “έκοψε” και την πανσέληνο στην Ακρόπολη

H εικόνα Αθηναίων και τουριστών να κοιτούν την αυγουστιάτικη πανσέληνο από τον Ιερό Βράχο, ίσως ανήκει πλέον στο παρελθόν στις ημέρες του ΔΝΤ…

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το ΒΗΜΑ, φέτος τα μνημεία της Αθήνας δεν πρόκειται να μείνουν ανοιχτά για να απολαύσει ο κόσμος την πιο όμορφη και λαμπερή πανσέληνο του χρόνου.

Ο λόγος είναι ότι λόγω οικονομικής στενότητας το ΥΠΠΟ κάλεσε μέσω εγγράφου τους αρχαιοφύλακες να εργαστούν “εθελοντικά” -όπως ανέφερε το κείμενο – για να μείνουν ανοιχτά τα μνημεία. Παράλληλα, κάλεσε τις Εφορείες Αρχαιοτήτων να αναζητήσουν χορηγούς – κυρίως στους δήμους – προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, καθώς το υπουργείο δεν είναι σε θέση να διαθέσει το κονδύλι.

Ως προς το δεύτερο αίτημα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έγινε εφικτό να συγκεντρωθούν κάποιες χορηγίες, ως προς το πρώτο όμως δεν υπήρχε περίπτωση καθώς αρκετοί συμβασιούχοι φύλακες έχουν να πληρωθούν μήνες.

Αυτός ήταν ο λόγος που πρόσφατα έκλεισε ο Ιερός Βράχος από τους μονίμους, οι οποίοι συμπαραστέκονταν στους απλήρωτους επί μήνες συναδέλφους τους. Σε αρκετές περιπτώσεις στους εργαζόμενους οφειλονται δεδουλευμένα πλέον του έτους.

Όσον αφορά την Περιφέρεια, το ΥΠΠΟ αναμένεται να ανακοινώσει ποιοι χώροι θα είναι ανοιχτοί για το κοινό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε