Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Η κρίση στέλνει τους Έλληνες στον τσαγκάρη και τη μοδίστρα με … βερεσέ!

Η κρίση στέλνει τους Έλληνες στον τσαγκάρη και τη μοδίστρα με … βερεσέ!

Παππούτσια και ρούχα που υπό άλλες συνθήκες θα πετούσαμε, πάνε για επιδιόρθωση και περνάνε από τη μαμά στην κόρη!

Η ζωή των Ελλήνων έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια… Η ανεργία σαρώνει αλλά ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος έχει την τύχη να έχει δουλειά ο μισθός δε φτάνει ούτε για τα βασικά, κατά πόσο για περιττά έξοδα, όπως θεωρείται ο ρουχισμός! Καταστήματα και επιχειρήσεις με προσφορές και χαμηλές τιμές προσπαθούν να δελεάσουν τους καταναλωτές αλλά μάταια αφού λεφτά δεν υπάρχουν!

Όπως προέκυψε από το ρεπορταζ του Newsit, οι Έλληνες καταφεύγουν πλέον στις μοδίστρες και τους τσαγκάρηδες, διορθώνουν τα παλιά και τα ξαναφοράνε. Ακόμη και αυτό όμως το κάνουν με μεγάλη δυσκολία! Ο Πέτρος Σταυρακάκης, τσαγκάρης στο επάγγελμα μίλησε στην κάμερα του Newsit και είπε πως οι Έλληνες διορθώνουν παππούτσια που υπό άλλες συνθήκες δε θα φορούσαν και θα πέταγαν. Ακόμη και σε αυτό όμως δε ξεφεύγουν και προσέχουν το κόστος να μην ξεπεράσει τα 5 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κρίση έχει επίσης επηρεάσει σημαντικά και την ποιότητα στα καινούρια προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Δείτε το βίντεο

Η κ. Νάντια Μουρατίδου, μοδίστρα στο επάγγελμα δήλωσε στην κάμερα του Newsit πως οι πελάτες της αλλάζουν νούμερα στα ρούχα και φοράνε τα παλιά. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, γονείς μεταποιούν τα ρούχα τους και τα δίνουν στα παιδιά τους.

Το μόνο κριτήριο για κάθε έξτρα επιδιόρθωση είναι το κόστος εν’ω δεν είναι λίγοι σύμφωνα με την ίδια αυτοί που πάνε και αφήνουν κάποιο ρούχο για επιδιόρθωση κι επειδή δεν έχουν χρήματα είτε δεν πάνε να το παραλάβουν ποτέ, είτε το παίρνουν πίσω με …βερεσέ!!

Η ίδια αναφέρθηκε και στα κινέζικα ρούχα που κυκλοφορούν στην αγορά κι έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά στον κλάδο της αφού όπως αναφέρει αντί κάποιος να αλλάξει ένα φερμουάρ που κοστίζει 5 ευρώ πάει και παίρνει καινούριο παντελόνι από τα κινέζικα καταστήματα.

Δείτε το βίντεο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βόλος: Η κρίση έφερε χρυσές δουλειές σε τσαγκάρηδες και μοδίστρες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε