Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λίγα Σύννεφα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η λίστα με τα επαγγέλματα που βγαίνουν από τα βαρέα

Η λίστα με τα επαγγέλματα που βγαίνουν από τα βαρέα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.07.2011 | 06:14
Πρώτη δημοσίευση: 24.07.2011 | 08:53

Διαβάστε στο Newsit όλη τη λίστα με τα επαγγέλματα που βγαίνουν από τα βαρέα και ανθυγιεινά. Η λίστα θα δοθεί στην δημοσιότητα σήμερα για διαβούλευση.

Kαταργούνται τα ΒΑΕ για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις όπως:

Παραγωγής και παρασκευής φαρμάκων και καλλυντικών αρωμάτων,
κτηνιατρικών φαρμάκων και θειικού αργίλου,
στην σπορελαιουργία,
σαπωνοποιία,
ελαιουργία και πυρηνελαιουργία,
στη βιομηχανία ελαστικού,
στη βιομηχανία τεχνητής μετάξης,
στη ζυθοποιία,
κατεργασίας του ξηρού ασβέστη,
στην επεξεργασία στόκου γύψου, καολίνης,
οι εργαζόμενοι σε βιοτεχνίες και βιομηχανίες πτηνοτροφών,
οι πλύντες σε πλυντήρια γκαράζ και πρατήρια βενζίνης.

Aκόμα στις εταιρείες πετρελαιοειδών εξαιρούνται οι γεμιστές βυτιοφόρων, οι πλύντες και καθαριστές εγκαταστάσεων, οι πλύντες βαρελιών, θερμαστές υγρών καυσίμων, πυροσβέστες κ.ά.

Επίσης, υπάλληλοι που μέχρι τώρα οι χώροι εργασίας υπάγονται στα ΒΑΕ, όπως οι φύλακες και θυρωροί σε μεταλλεία, λιγνιτωρυχεία, ορυχεία και λατομεία, οι υπάλληλοι γραφείου στις τσιμεντοβιομηχανίες, οι εργαζόμενοι σε σφαγεία που απασχολούνται εκτός του χώρου των σφαγείων, οι επιστάτες στη βιομηχανία χημικών λιπασμάτων, οι υπάλληλοι γραφείων, φύλακες και θυρωροί στα διυλιστήρια πετρελαίων, το ίδιο στις εταιρείες εμφιάλωσης υγραερίων.

Επιπλέον εξαιρείται μέρος ειδικοτήτων που το επάγγελμα είναι στα ΒΑΕ, όπως οι εργαζόμενοι στη συσκευασία φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων, οι εργαζόμενοι στην παραγωγή και παρασκευή μαρμαροψηφίδων και μαρμαρόσκονης, στην Υαλουργία εξαιρούνται οι κόφτες καθαριστές, καλουπιέρηδες διαλογείς, στη βιομηχανία απορρυπαντικών οι εργάτες συσκευασίας, στην Οινοπνευματοποιία εξαιρούνται οι θερμαστές και βοηθοί στερεών καυσίμων κ.ά.

Στις ξενοδοχειακές μονάδες εξαιρούνται οι καμαριέρες, όπως και οι σερβιτόροι που εργάζονται σε ξενοδοχειακές μονάδες. Το ίδιο οι ψηστιέρηδες και λατζέρηδες σε εστιατόρια και επιχειρήσεις προσφοράς φαγητού.

Ακόμα:
οι καθαριστές και καθαρίστριες που δεν είναι πλήρους απασχόλησης στα δημόσια ιδρύματα παιδείας, δηλαδή στα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, στα πανεπιστήμια, ΤΕΙ, ακαδημίες, δημόσιες βιβλιοθήκες, σχολές ΟΑΕΔ, στις στρατιωτικές σχολές καθώς και στις σχολές των σωμάτων ασφαλείας και ναυτικών δοκίμων.

Στις ειδικότητες που προτείνεται να αποχαρακτηριστούν βρίσκονται και οι κουρείς και κομμωτές, οι υποδηματεργάτες, οι συντηρητές - επισκευαστές ακτινολογικών μηχανημάτων, οι δασεργάτες, οι ρητινοσυλλέκτες, οι υδραυλικοί, ακόμα και οι εργάτες καθαριότητας των νεκροταφείων και οι νεκροπομποί.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τη Δευτέρα η νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινώνTags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. ΟΑΕΔ κατασκηνώσεις 2017: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις ΟΑΕΔ κατασκηνώσεις 2017: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις
  2. ΟΑΕΔ: Συµβουλευτικές Υπηρεσίες Ανέργων σε Αττική και Θεσσαλονίκη ΟΑΕΔ: Συµβουλευτικές Υπηρεσίες Ανέργων σε Αττική και Θεσσαλονίκη
  3. ΟΑΕΔ Παιδικές κατασκηνώσεις 2017: Μέχρι αύριο οι αιτήσεις ΟΑΕΔ Παιδικές κατασκηνώσεις 2017: Μέχρι αύριο οι αιτήσεις
  4. ΟΑΕΔ Κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2017: Όσα πρέπει να γνωρίζετε ΟΑΕΔ Κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2017: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
  5. Ανεργία: Διώχνουν τους μεσήλικές για να προσλάβουν νέους με χαμηλούς μισθούς Ανεργία: Διώχνουν τους μεσήλικές για να προσλάβουν νέους με χαμηλούς μισθούς
  6. ΟΑΕΔ Δώρο Πάσχα - προπληρωμή επιδομάτων ΟΑΕΔ Δώρο Πάσχα - προπληρωμή επιδομάτων