Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Η μητέρα του Αλέξη ανοίγει την καρδιά της

Οι γονείς του Αλέξη λίγο πρίν απο το μνημόσυνο.
Οι γονείς του Αλέξη λίγο πρίν απο το μνημόσυνο.

Μιλά για τον γιό της, το δολοφόνο του και τη στιγμή που άλλαξε τη ζωή της. Δείτε φωτογραφίες απο το μνημόσυνο.

Συγγενείς, συμμαθητές και φίλοι του Αλέξανδρου τίμησαν τη μνήμη του στο ετήσιο μνημόσυνο που έγινε στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου.

ΩΡΑ 11.45

ΩΡΑ 11.35

ΩΡΑ 10.35 Συμμαθητές και φίλοι του Αλέξη καταφθάνουν στο νεκροταφείο

ΩΡΑ 10:25 Σιγά σιγά ο κόσμος πηγαίνει στο νεκροταφείο για το μνημόσυνο του Αλέξη

“Αυτός ήταν ο Αλέξανδρος”

“Ενα παιδί που γελούσε πολύ. Πονόψυχος, φιλότιμος και κύριος, ακόμη και ως παιδί”.  
Ετσι περιγράφει τον γιό της  η Τζίνα Τσαλικιάν. Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα VETO και τον Θανάση Λάλα η μητέρα του Αλέξανδρου λέει οτι ο γιός της εκείνη την ημέρα βρέθηκε στα Εξάρχεια επειδή ακολούθησε δυο φίλους του που γιόρταζαν και ήθελαν να τον κεράσουν.

Απ’ όσα έμαθε για τη στιγμή της δολοφονίας, η Τζίνα Τσαλικιάν λέει πως ο γιός της δεν είχε καμία σχέση με το μπουκάλι που πετάχτηκε στο περιπολικό. Ο ίδιος και οι φίλοι του κάθονταν πιο μακρυά. ‘Οταν το περιπολικό σταμάτησε και γύρισαν πίσω οι δύο ειδικοί φρουροί τα παιδιά πήγαν να δούν τι συμβαίνει. Τότε ο Κορκονέας απευθύνθηκε στον Αλέξανδρο και του είπε :”φύγε, φύγε” . Τότε ο Αλέξανδρος του απάντησε “γιατί να φύγω; Τι θα μου κάνεις;” Ο αστυνομικός του είπε: “Τώρα θα δείς τί θα σου κάνω”. Και τον πυροβόλησε δύο φορές. 

Η μητέρα του έμαθε το περιστατικό όταν χτύπησε το κινητό της και μία γυναικεία φωνή της ζήτησε να πάει αμέσως στον Ευαγγελισμό γιατί ο γιός της έχει τραυματιστεί σοβαρά. “Είδα ανάμεσα στα δυό του στήθη μια τρυπούλα, μια πολύ μικρή μαύρη τρύπα. Απο αυτήν την τρύπα κατάφεραν να πάρουν  τη ζωή του παιδιού μου”…

Η Τζίνα Τσαλικιάν αποφεύγει να βλέπει φωτογραφίες του Κορκονέα, ούτε τον έχει συναντήσει ποτέ. “Ακόμα και στο δικαστήριο δεν θέλω να δω το πρόσωπό του. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να υπερασπιστώ τη μνήμη του παιδιού μου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενας χρόνος μετά τη δολοφονία του Αλέξη
165 προσαγωγές στα επεισόδια

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε