Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Η νέα μόδα στο Κολωνάκι: γιατροί και δικηγόροι συστεγάζονται για να πληρώνουν μαζί το νοίκι!

Η νέα μόδα στο Κολωνάκι: γιατροί και δικηγόροι συστεγάζονται για να πληρώνουν μαζί το νοίκι!

Η οικονομική κρίση αναγκάζει γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους και μηχανικούς να αφήνουν τα προσωπικά τους γραφεία και να στέφονται στην επαγγελματική…συγκατοίκηση!

Όπως δήλωσε στο Νewsit o γνωστός κτηματομεσίτης Κοσμάς Θεοδωρίδης, η ανάγκη να διατηρούν γραφεία στους εμπορικότερους δρόμους του κέντρου της Αθήνας όπου τα ενοίκια είναι υψηλότατα οδηγεί πολλούς επαγγελματίες στο να νοικιάζουν γραφεία δυο και τρεις μαζί.

Τη μόδα της συγκατοίκησης την ξεκίνησαν οι δικηγόροι και το τελευταίο διάστημα την ακολουθούν πολλοί γιατροί. Πέρα όμως από την εξοικονόμηση χρηματων απο το ενοίκιο, οι επαγγελματίες βλέπουν πως αυξάνουν και το πελατολόγιο τους. Αν για παράδειγμα ένας παθολόγος συστεγάζεται με έναν γυναικολόγο ο ένας τροφοδοτεί τον άλλο με πελάτες, το ίδιο συμβαίνει και με τους δικηγόρους που συστεγάζονται με τους συμβολαιογράφους και με τους μηχανικούς που συστεγάζονται με μεσίτες.

Όπως εξηγεί ο κύριος Θεοδωρίδης η ζήτηση για μεταστεγάσεις και συστεγάσεις έχει αυξήσει και τις δουλειές των κτηματομεσιτών όπως δείχνουν και τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2011. Οι περιοχές με την μεγαλύτερη ζήτηση είναι το Κολωνάκι, οι δρόμοι γύρω από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα.

Ζωντανό παράδειγμα είναι ο γυναικολόγος Γιάννης Καζάκος ο οποίος θα μοιραστεί το γραφείο του με έναν καρδιολόγο και έναν επεμβατικό γαστρεντερολόγο. Έχουν βρει γραφείο στην πλατεία Μαβίλλη και όπως εξηγεί στο Newsit εκτός από το ενοίκιο θα εξοικονομήσουν χρήματα και απο το γεγονός πως θα έχουν μια γραμματέα και οι τρεις και οχι ο καθένας τη δική του. Επιπλέον ο χώρος αναμονής των ασθενών θα είναι κοινός άρα θα γλυτώσουν χρήματα και απο την επίπλωση αλλά και από τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ.

Όπως έχει υπολογίσει ο κύριος Καζάκος θα εξοικονομήσει γύρω στις 14.000 ευρώ το χρόνο καθώς το ενοίκιο ανέρχεται σε 2000 ευρώ μηνιαίως.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε