Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Η νίκη των μεταναστών… επιτυχία της Κυβέρνησης! – Με επικοινωνιακά τρικ προσπαθούν να καλύψουν την υποχώρηση

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Πως από την απέλαση φτάσαμε στη νομιμοποίηση των απεργών της Υπατίας
– Από κανάλι σε κανάλι ο Γ. Ραγκούσης προσπαθεί να πείσει για τη… νίκη της Κυβέρνησης
– Οργισμένη αντίδραση και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
– Για “εσχάτη προδοσία” έκανε λόγο ο Γ. Κατατζαφέρης

Χρειάστηκαν 44 ημέρες για να “πείσουν” την Κυβέρνηση οι απεργοί πείνας μετανάστες της Υπατίας.
Μετά τα “όποιος δεν είναι νόμιμος θα φύγει”, ύστερα από τα περί “η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους μετανάστες” και “τέλος στην ανοχή” ή τις εκφράσεις που μιλούσαν για “απέλαση” ήρθε η πλήρης περιστροφή στο τιμόνι της Κυβερνητικής πολιτικής και από χθες το απόγευμα οι 300 τις Υπατίας μπορούν να μιλάνε για μια “καθαρή νίκη” την οποία μάλιστα πανηγύρισαν δεόντως!

Οι μετανάστες πλέον αρκεί να δώσουν τα στοιχεία τους και τα δακτυλικά τους αποτυπώματα για να πάρουν άδεια παραμονής έξι μηνών, την οποία θα μπορούν να ανανεώσουν, θα μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα τους και κυρίως σε οκτώ αντί δώδεκα χρόνια όπως προβλέπει ο νόμος ως σήμερα θα μπορούν να γίνουν νόμιμοι. Το υπουργείο υποσχέθηκε μάλιστα ότι θα φέρει τη σχετική τροπολογία στη Βουλή.

Η είδηση αρχικά προκάλεσε έκπληξη και στη συνέχεια οργή μεταξύ πολλών βουλευτών ακόμη και του ΠΑΣΟΚ. ΝΔ και ΛΑΟΣ έκαναν λόγο για άτακτη υποχώρηση μπροστά στον “εκβιασμό” των μεταναστών. Μίλησαν για δημιουργία “δεδικασμένου” που θα ανοίξει την κερκόπορτα του εκβιασμού για χιλιάδες άλλους.
Η πρώτη αντίδραση του Γιάννη Ραγκούση στα ομαδικά πυρά ήταν πως δεν έγινε ‘καμία νομιμοποίηση και καμία άδεια δεν δόθηκε και καμία ανθρώπινη ψυχή δε χάθηκε”.

Ωστόσο οι πιέσεις ήταν έντονες από όλες τις πλευρές που θύμιζαν την μέχρι πριν μερικές ώρες φρασεολογία της Κυβέρνησης και τότε ο κ. Ραγκούσης επέλεξε να βγει στην… αντεπίθεση. Πρώτα προς την κατεύθυνση της Ν.Δ. Θυμίζοντας ότι με ανάλογο τρόπο είχαν νομιμοποιηθεί 18 Μαροκινοί στο Παρελθόν.
Η απάντηση ήρθε απ’ τον Κώστα Μαρκόπουλο που μίλησε για παραμορφωτικό καθρέφτη, που προσπαθεί να δημιουργήσει ο υπουργός και με νόημα διερωτήθηκε πώς προεξοφλεί τη στάση τόσο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αλλά και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την αλλαγή από 12 σε 8 των απαιτούμενων χρόνων για την αίτηση άδειας παραμονής.

“Η χώρα είναι ανοχύρωτη με εσάς που τους λέτε μπουκάρετε και κάντε απεργία πείνας, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά σας” είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, περιγράφοντας “έσχατη προδοσία”
Ο Γιάννης Ραγκούσης απάντησε πως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διαστρεβλώνει την πραγματικότητα επιμένοντας στη “νίκη” της Κυβέρνησης αφού δεν υπήρξαν … θύματα.
Από σήμερα ο υπουργός με απανωτές εμφανίσεις στα κανάλια μιλάει για ένα πρόβλημα που έχει “αναλάβει η αστυνομία” και αυτό μοιάζει με … μπαλάκι σε άλλο υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρατζαφέρης για Υπατία: “απόφαση εσχάτης προδοσίας” – Άγρια κόντρα με Γ. Ραγκούση

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε