Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η οικογένεια έφτασε πριν το ασθενοφόρο – Τι συνέβη μετά το τροχαίο του Θ. Αγγελόπουλου

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Χρειάστηκε να περάσουν 45 λεπτά από τη στιγμή του τροχαίου, να γίνουν περισσότερα από τρία τηλεφωνήματα και να υπάρξει ένταση για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ο Θ. Αγγελόπουλος.

Τα κρίσιμα λεπτά από τη στιγμή του μοιραίου τροχαίου μέχρι τη στιγμή που ασθενοφόρο του Metropolitan παρέλαβε τον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Γιατί άργησαν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, γιατί νοσοκομειακό αρνήθηκε να τον παραλάβει, πως έγινε η παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου.

Από την πρώτη στιγμή του τροχαίου, οι συνεργάτες του Θ. Αγγελόπουλου ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ να φτάσει στο σημείο για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Ένα 15’ μετά το πρώτο τηλεφώνημα, έγινε και δεύτερο.

«Μόνο εγώ έκανα τρία τηλεφωνήματα», είπε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Λουκάς Κατσέλης, στενός συνεργάτης του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη, σημειώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή το ΕΚΑΒ είχε ενημερωθεί ότι πρόκειται για σοβαρό περιστατικό. Όπως επίσης είχε γίνει γνωστό το ποιος ήταν το θύμα. Από το πρώτο τηλεφώνημα ως το δεύτερο μεσολάβησαν 15’ λεπτά. «Στο δεύτερο, μας είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα με τα αυτοκίνητα. Στο τρίτο ότι έφυγε ασθενοφόρο από τον Ευαγγελισμό αλλά θα αργήσει γιατί είχε κίνηση».

Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο από τον Ευαγγελισμό, στο σημείο έφτασε η οικογένεια του Θ. Αγγελόπουλου, που αποφάσισε να καλέσει ασθενοφόρα από το Υγεία και το Metropolitan. Και ενώ οικογένεια και συνεργάτες περίμεναν με αγωνία να φτάσει το ασθενοφόρο, στο βάθος του τούνελ εμφανίστηκε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με σβηστό το φάρο και τη σειρήνα του. Δεν ήταν αυτό που είχε ειδοποιηθεί, αλλά ένα άλλο που βρισκόταν σε επίσχεση εργασίας στον Πειραιά.

«Κάναμε νόημα να σταματήσει. Τα παιδιά κατέβηκαν και του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες αλλά είπαν ότι δε μπορούσαν να τον μεταφέρουν γιατί ήταν εκτός βάρδιας», είπε ο κ. Κατσέλης. Στο σημείο βρισκόταν, συμπτωματικά, και ένας συγγενής του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος και τηλεφώνησε στον υπουργό Υγείας.

Εκείνος μίλησε με την οικογένεια αλλά και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Τελικά, οι δυο νοσοκόμοι έβαλαν στο ασθενοφόρο τον Θ. Αγγελόπουλο, αλλά στο μεταξύ έφτασε το ασθενοφόρο του Metropolitan και με απόφαση της οικογένειάς του, τον μετέφεραν σε εκείνο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Την ώρα που το ασθενοφόρο με τον Θ. Αγγελόπουλο έφευγε από το σημείο του τροχαίου, έφτανε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Και όλα αυτά έγιναν 45 λεπτά μετά τη σύγκρουση με το μηχανάκι που οδηγούσε ο 24χρονος ειδικός φρουρός.

Αυτή είναι η πλευρά της οικογένειας. Γιατί τα όσα υποστηρίζει η πλευρά του ΕΚΑΒ είναι λίγο διαφορετική. Όπως είπε στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Γιάννης Χούσος, «οι συνάδελφοι που έφτασαν στο σημείο, όταν άκουσαν ότι το πρώτο ασθενοφόρο έπαθε βλάβη και το δεύτερο θα αργούσε, από συναδελφική αλληλεγγύη και ανθρωπιά, πήραν στο σημείο για να ελέγξουν και να ενημερώσουν εκείνους που θα έρχονταν». Δεν απέκλεισε μάλιστα ότι υπήρξε ένταση ανάμεσα στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ και την οικογένεια Αγγελόπουλου. «Μπορεί να υπήρξε ένταση, να ειπώθηκε μια κουβέντα, αλλά σημασία έχουν οι πράξεις, όχι αυτό», είπε ο κ. Χούσος.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, το ασθενοφόρο που παρέλαβε τον ειδικό φρουρό και τη σύζυγό του, που είχαν επίσης τραυματιστεί, έφτασε στο σημείο ακόμη πιο μετά από της στιγμή που έφυγε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Από την πρώτη στιγμή, η διοίκηση του ΕΚΑΒ έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την καθυστέρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

«Το μόνο που είδα ήταν μια σκιά» – Συντετριμμένος ο 24χρονος που παρέσυρε τον Θ. Αγγελόπουλο

Η κόρη του Θ. Αγγελόπουλου ξέσπασε σε λυγμούς: “Τον χάσαμε, τον χάσαμε τον μπαμπά”

Πιο φτωχή η Ελλάδα – “‘Εφυγε” ο Θόδωρος Αγγελόπουλος – Έπεσε θύμα τροχαίου στη Δραπετσώνα

Πέρασε στην αιωνιότητα – Βαθιά θλίψη για το χαμό του Θ.Αγγελόπουλου – Πως έγινε το δυστύχημα

Το ιατρικό ανακοινωθέν για το θάνατο του Θ. Αγγελόπουλου

Τι είπε για τον Θ.Αγγελόπουλο ο αντίπαλός του στις Κάννες Εμίρ Κουστουρίτσα

Τι λένε οι πρωταγωνιστές της τελευταίας ταινίας του Αγγελόπουλου

Όλος ο κόσμος θρηνεί τον «ποιητή των εικόνων»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε