Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η ορκωμοσία και το… Lifestyle!

Ακριβές γραβάτες και σινιέ κοστούμια κυριάρχησαν στην ορκωμοσία του “νέου” κυβερνητικού σχήματος. Τα παραλειπόμενα και τα πηγαδάκια των υπουργών. 

Με δέκα λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, αλλά αυτή τη φορά η καθυστέρηση ήταν δικαιολογημένη. Ο Πρωθυπουργός φτάνοντας στο Προεδρικό Μέγαρο ζήτησε να έχει μια κατ΄ ιδίαν (μακριά από κάμερες και δημοσιογράφους) συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ.Παπούλια . Τα δέκα αυτά λεπτά καθυστέρησης ούτε καν τα αντιλήφθηκαν οι νέοι υπουργοί, οι περισσότεροι των οποίων έδιναν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον για την υπουργοποίησή τους, αν και σε δυο – τρεις περιπτώσεις δεν απέφυγαν τον πειρασμό οι παλαιότεροι κοινοβουλευτικοί να αναφέρουν πόσες φορές στο παρελθόν ορκίστηκαν ως υπουργοί.
 
Για μια ακόμη φορά, τα φώτα της δημοσιότητας κέρδισαν τα «πρωτάκια». Ανάμεσά τους οι υφυπουργοί Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης (αμφότεροι πρώην συνδικαλιστές) κκ. Δ.Κουσελάς και Ι. Κουτσούκος, που φρόντισαν να φθάσουν από τους πρώτους στο Προεδρικό Μέγαρο και να πάρουν θέση.
Τα ακριβά τους και καλά κοστούμια φόρεσαν οι υπουργοί για την ορκωμοσία. EUROKINISSI
Οι περισσότεροι δεν απέφυγαν το γνωστό λάθος που κάνουν συνήθως όταν ορκίζονται πρώτη φορά, φορώντας και χθες ακριβά αξεσουάρ (γραβάτες, μανικετόκουμπα, σινιέ κοστούμια κ.λ.π) που δεν συνάδουν με τη λιτότητα της εποχής. Όμως ορκωμοσία είναι αυτή και κάτι θα έπρεπε να βάλουν!
 
Μαζί με τους νέους υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς, εμφανίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος. Ορισμένοι νόμιζαν ότι κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής σίγουρα θα έγιναν στο υπουργικό σχήμα και ότι ο κ. Γερουλάνος αναλαμβάνει άλλο υπουργείο (κάποιοι είπαν με χιούμορ και… υπερυπουργείο), πλην όμως ο ίδιος τους καθησύχασε λέγοντας ότι βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο για να συμπαρασταθεί στον φίλο του κ. Τ. Χυτήρη , που ορκιζόταν ως αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για τα ΜΜΕ. Ο δεύτερος υφυπουργός που βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να έχει πρόθεση να ορκισθεί ήταν ο κ. Γ. Πεταλωτής, ο οποίος πάντως έσπευσε να ενημερώσει ότι απλώς συνοδεύει τον Πρωθυπουργό.
 
Κατά τα άλλα η τελετή ορκωμοσίας χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ήταν σεμνή και ταπεινή και διήρκεσε μόλις 20 λεπτά. Αμέσως μετά και την ώρα που υπέγραφαν οι υπουργοί σχηματίστηκαν και τα πρώτα «πηγαδάκια».
 
Η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου , με μαύρο σύνολο που το φώτιζε ροδί κοντή ζακέτα, άρχισε να ενημερώνει από το Προεδρικό Μέγαρο τον «διάδοχό»της στο Υγείας κ. Α.Λοβέρδο, ο οποίος είχε την ευκαιρία να τα πει και με τον κ. Π. Γερουλάνο, αλλά και με τον κ. Μ.Χρυσοχοΐδη.

Η αν. Υπουργός Εξωτερικών πλέον, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου φτάνει στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο κ. Σκανδαλίδης τα έλεγε με την υφυπουργό κυρία Μιλένα Αποστολάκη, η οποία προσήλθε για ορκωμοσία φορώντας αμάνικο μοβ φόρεμα, ελαφρώς κεντημένο, ακριβώς πάνω από το γόνατο, το οποίο συνδύασε με χαμηλά σανδάλια και με λευκό πλαστικό ρολόι.

Κώστας Σκανδαλίδης και Μιλένα Αποστολάκη.

Η Μιλένα Αποστολάκη

Ο κ. Σκανδαλίδης πάντως σε κάποια στιγμή φώναξε: «Τώρα πάω να αλλάξω το κοστούμι να φορέσω τα αγροτικά μου ρούχα και να πιάσω δουλειά». Ο μοναδικός νεοεισελθών στην κυβέρνηση που προσήλθε χωρίς γραβάτα ήταν ο νέος υφυπουργός Εργασίας κ. Β.Κεγκέρογλου, ο οποίος μάλιστα έσκυψε και φίλησε το χέρι του Αρχιεπισκόπου.

Η υπουργός Εργασίας Λ.Κατσέλη και η υφυπουργός Α.Νταλάρα.

 
Η κυρία Αννα Νταλάρα, η οποία προσήλθε με αμάνικο μαύρο πουκάμισο, λευκό φαρδύ παντελόνι με λευκό μποτίνι peep toe και με γκρι τσάντα, δεχόταν τα συγχαρητήρια απ΄ όλους, αφού για πρώτη φορά ορκιζόταν υφυπουργός Εργασίας, και δεν παρέλειπε να αναφέρεται στην εμπειρία που είχε αποκτήσει σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και στον εθελοντισμό. Η αρμοδιότητά της, όπως της είπαν, είχε να κάνει με τους μετανάστες, τους οποίους, όπως έλεγε, θα πρέπει να τους προστατεύσουμε, ενώ αποκάλυψε και τι της είπε ο σύζυγός της κ. Γ.Νταλάρας , την ώρα που πήγαινε να ορκισθεί: «Είναι μεγάλο στοίχημα αυτό που αναλαμβάνεις,αφού οι μετανάστες θα πρέπει να αντιμετωπισθούν σωστά».
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε