Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Η πριμοδότηση των άκρων

Είναι απίθανο ο Χρ. Παπουτσής να βρεθεί μελλοντικά στη θέση να πει πως δεν μπόρεσε να διαβάσει το δεύτερο μνημόνιο, πριν το υπογράψει, γιατί φρόντιζε να μην καεί η Αθήνα και να μην υπάρξουν θύματα, που μάλλον θα υπήρχαν αν οι εμπρησμοί γίνονταν σε ώρες που εργάζονταν κόσμος στα πυρπολημένα κτήρια.

Δε μπορεί να το πει και εκ των αποτελεσμάτων γιατί για όλα τα άσχημα φταίνε οι υπηρεσίες και οι πολίτες στους οποίους με χθεσινές δηλώσεις του μεταβίβασε μέρος της ευθύνης για την ασφάλεια, καλώντας τους να απομονώσουν όσους την επιβουλεύονται και όχι ο ίδιος ως θεσμικός εντεταλμένος.

Οι διαπιστώσεις του περί οργανωμένου σχεδίου είναι εύλογες, αλλά το ερώτημα είναι ποιο ήταν το αντισχέδιο του υπουργείου του για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, αφού το σχέδιο των βανδαλισμών είναι γνωστό και έχει εφαρμοστεί κατ’ επανάληψη από το 2008 και εντεύθεν.

Δεν μπορεί να ήθελε ο υπουργός αυτή την εικόνα Δαμασκού στο κέντρο της Αθήνας γιατί εκεί είναι η εκλογική του βάση, άρα πρέπει να εξηγήσει πειστικά γιατί παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του στα σώματα ασφαλείας, τις ευθείες αναφορές σε αντιδημοκρατικούς θύλακες εντός αυτών, τις αλλαγές στην ιεραρχία και στις δομές, και το μετριοπαθές προφίλ που καλλιεργεί, συμβαίνουν τα ίδια.

Πρέπει να πει ευθέως ο υπουργός ποιοι χαιδεύουν και ποιοι συγκαλύπτουν και αποπροσανατολίζουν, μη αφήνοντας την πολιτεία και τον ίδιο να αντιμετωπίσει την κατάσταση, όπως υπαινίχθηκε. Να πει με εμποδίζουν αυτά και εκείνα για να λειτουργήσω και φεύγω γιατί δεν διορθώνονται. Είναι αλήθεια πως μια κατάσταση όπως αυτή που έχει διαμορφωθεί στη χώρα πριμοδοτεί σημαντικά τα άκρα και από δεξιά και από αριστερά και ενισχύει την τάση του αντικοινωνικού μηδενισμού, που ως φαινόμενο αναπτύσσεται και διεθνώς.

Πρέπει επίσης η θεωρία των παρακρατικών, δηλαδή των ακροδεξιών ή συστημικών στοιχείων που προβάλλουν μονότονα τα αριστερά κόμματα να αποκτήσει ρεαλιστικότερη διάσταση. Αν το παρακράτος κατηύθηνε πράγματι δυο χιλιάδες κουκουλοφόρους στην Αθήνα αλίμονο μας .Και αντί οι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος να αναρωτιούνται γιατί δεν πατάσσονται, ας προβληματιστούν βαθιά γιατί παράγονται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε