Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο ένα χρόνο μετά το μαύρο στην ΕΡΤ – “Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

Η συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο ένα χρόνο μετά το μαύρο στην ΕΡΤ – “Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

– Στις 7 μ.μ. άρχισε η συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο, για την επέτειο ενός χρόνου από το κλείσιμο της ΕΡΤ
– Στο πλευρό των πρώην εργαζομένων, οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών
– Παρόντες στο συλλαλητήριο πολλοί βουλευτές των ΑΝΕΛ και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
– Ρ. Δούρου: Το κλείσιμο της ΕΡΤ σηματοδοτεί 12 μήνες ανάπηρης Δημοκρατίας
– ΔΗΜΑΡ: Κορυφαία πράξη θεσμικού αυταρχισμού ο “ξαφνικός θάνατος” της ΕΡΤ
– Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ήταν σαν σήμερα, πριν από ένα χρόνο, όταν έπεσε το “μαύρο” στη Δημόσια Τηλεόραση. Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν γεγονός.

Σήμερα το απόγευμα, ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, διαμαρτυρόμενος για το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Το συλλαλητήριο ήταν προγραμματισμένο για τις 7 μ.μ., ωστόσο μια ώρα αργότερα, ήταν μόλις 600 άτομα.

Περίπου στις 8.30 έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας.


“Σήμερα κλείνει ένας χρόνος από την 11η Ιουνίου 2013 όταν η μνημονιακή συγκυβέρνηση αποφάσισε να βάλει το μαύρο στις οθόνες μας, όταν προηγουμένως είχε βάλει το μαύρο στις ζωές μας. Να δώσουμε την υπόσχεση: κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Από εδώ ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα που είναι σε συνθήκες αναξιοπρέπειας. Ο αγώνας θα δικαιωθεί…”, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του.

Παρόντες στη συγκέντρωση ο Πάνος Καμμένος, η Ραχήλ Μακρή και ο Τέρενς Κουίκ. Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε λόγο για “μαύρη επέτειο” και πρόσθεσε πως “το μαύρο στην ΕΡΤ ισούται με γαλαζοπράσινη ενημέρωση, ισούται με ανεργία για χιλιάδες εργαζομένους, ισούται με κατάλυση της ίδιας της Δημοκρατίας”, ενώ δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα ανεβάσει “ξανά τους διακόπτες της πραγματικής ενημέρωσης”.

“Ένας χρόνος που κρατάνε την ψευδο-ΕΡΤ που άνοιξαν, ελεγχόμενη από τα ΜΑΤ”, είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος, κατά την ομιλία του. 

Στο βήμα ανέβηκε και ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

“Ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, είμαστε εδώ όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή για να εκφράσουμε τη στήριξή μας στον αγώνα όλων των εργαζομένων του δημοσίου τομέα. Η απόλυση των χιλιάδων εργαζομένων της ήταν το πιο ηχηρό δείγμα μιας αντιλαϊκής, βάρβαρης πολιτικής…”, τόνισε ο κύριος Κουτσούμπας.

Παρόντες οι Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημήτρης Στρατούλης και Παναγιώτης Λαφαζάνης.


Στο πλευρό των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που βρέθηκαν από νωρίς το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο.

Ρ. Δούρου: Το κλείσιμο της ΕΡΤ σηματοδοτεί 12 μήνες ανάπηρης Δημοκρατίας

Tο κλείσιμο της ΕΡΤ σηματοδοτεί 12 μήνες ανάπηρης Δημοκρατίας, δήλωσε η νέα περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Η κ. Δούρου τονίζει ότι «το έγκλημα που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο συνεχίζεται» και υποστηρίζει ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ συμπύκνωσε τον αυταρχισμό και την οπισθοδρομικότητα των πολιτικών της λιτότητας.

Καταλήγει στην ανακοίνωσή της υποστηρίζοντας ότι το 12μηνο «λουκέτο» στην ΕΡΤ «αποκρυσταλλώνει το κοινωνικά επώδυνο και οικονομικά άστοχο αδιέξοδο, που εξακολουθούν να βιώνουν σήμερα, όχι μόνο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αλλά και οι χιλιάδες «διαθέσιμοι» του δημοσίου τομέα όπως και οι χιλιάδες άνεργοι του ιδιωτικού».

ΔΗΜΑΡ: Κορυφαία πράξη θεσμικού αυταρχισμού το κλείσιμο της ΕΡΤ

Ως κορυφαία πράξη θεσμικού αυταρχισμού χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ), το κλείσιμο της ΕΡΤ πριν από ακριβώς ένα χρόνο, υπογραμμίζοντας ότι επρόκειτο για έναν «ξαφνικό θάνατο».

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ το «μαύρο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν «μαύρο» στη δημοκρατία, αλλά και «μαύρο» στην ιδιωτική ζωή και την καθημερινότητα χιλιάδων εργαζομένων, που απολύθηκαν εν μια νυκτί και δεν έχουν πάρει ακόμα τις αποζημιώσεις τους.

Η ΔΗΜΑΡ υπενθυμίζει ότι μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ αποχώρησε από την τότε τρικομματική κυβέρνηση, καθώς δεν μπορούσε «να αποδεχθεί μονομερείς αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που κατέλυαν κάθε έννοια κυβερνητικής συνεργασίας, επιμένει ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν σχέση με οριζόντιες απολύσεις και λογικές πυγμής».

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το κλείσιμο της ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι πορεία και συλλαλητήριο από συνδικάτα που είχαν καλέσει σε πανεργατική κινητοποίηση, αντιδρώντας στις κυβερνητικές πολιτικές.

Από τις 12:00 εργαζόμενοι στα ΜΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ που μαζί με Ομοσπονδίες και Ενώσεις του Τύπου είχαν κηρύξει τετράωρη στάση εργασίας. Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 13:00 από την Πλατεία Κλαυθμώνος και γύρω στις 14:00 οι διαδηλωτές, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, έφτασαν στο υπουργείο Οικονομικών, όπου παραμένουν συγκεντρωμένες οι καθαρίστριες, ζητώντας την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης, που έχει διατάξει την επαναπρόσληψή τους.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ «η 11η Ιουνίου δεν είναι “μία ημέρα- σταθμός για το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης” όπως ισχυρίζονται. Είναι μια μαύρη μέρα-όνειδος για τη Δημοκρατία και την ενημέρωση στην Ελλάδα».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας χρόνος μετά το μαύρο – Ένας χρόνος χωρίς ΕΡΤ

ΣτΕ: Συνταγματικό και νόμιμο το κλείσιμο της ΕΡΤ – Δημοσιεύθηκε η απόφαση

Ξήλωσαν το λογότυπο της ΕΡΤ (ΦΩΤΟ)

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε