Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η συνέντευξη της Ευας Βαλεντή στο Newsit

Η αποκαλυπτική συνέντευξη της Ευας Βαλεντή στο Newsit
 

Πώς ξεκίνησε η ιστορία της σεξουαλικής παρενόχλησης;

Ένα βράδυ πήγα με μια φίλη μου σto κλαμπ «Villa Mercedes» στο Γκάζι. Η φίλη μου ξεκίνησε ένα φλερτ με ένα παιδί που καθόταν σε απέναντι παρέα. Λίγο αργότερα αυτός ήρθε και της μίλησε και μετά από λίγο γίναμε όλοι μια παρέα. Ο άνθρωπος αυτός ήταν στην παρέα αυτή. Ήταν φιλικός παρότι δεν μιλούσε πολύ. Μου έπιασε την κουβέντα, μου είπε ότι ήταν 33 ετών, ελεύθερος και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων ενός από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά κανάλια. Με ρώτησε με τι ασχολούμαι, του είπα ότι είμαι νέα ηθοποιός και τότε μου έδωσε μια κάρτα του σταθμού με το όνομα, την ιδιότητα, τα τηλέφωνα και το mail του.
Η ώρα περνούσε ευχάριστα και κάποια στιγμή είπαμε να πάμε στο Παγκράτι για φαγητό. Ο ίδιος ήταν με το αυτοκίνητο του φίλου του, γιατί, όπως μου είπε, μετά από κάποιοι αλκοτέστ του είχαν αφαιρέσει το δίπλωμα. Εγώ και η φίλη μου ήμασταν με το δικό μου αυτοκίνητο. Περνούσαμε ωραία, γελούσαμε, όλα καλά, δηλαδή, μέχρι τη στιγμή που άρχισε να μου λέει πόσο όμορφη είμαι, ότι έχω ωραίο σώμα και πως με τα προσόντα που έχω θα μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα στη δουλειά μου. Μου ζήτησε μάλιστα, να σηκωθώ όρθια και να κάνω μια στροφή για να δει καλά το σώμα μου. Στη συνέχεια άρχισε να μου λέει ότι, δεν δείχνω να είμαι καλή στις δημόσιες σχέσεις και πως αυτό θα έπρεπε να το αλλάξω, αν ήθελα να προχωρήσω και να επιβιώσω στο χώρο της ηθοποιίας. Μου είπε ακόμη ότι, του αρέσω γιατί είμαι δυναμική και τόνισε αρκετές φορές ότι, στο συγκεκριμένο κανάλι που εργάζεται λύνει και δένει. Άρχισε, λοιπόν, να μου τάζει πως θα με βάλει σε κάποια από τα σίριαλ που ετοιμάζει ο σταθμός, γιατί πιστεύει πως μου αξίζει μια ευκαιρία.
Στο τέλος της βραδιάς του έδωσα κι εγώ το τηλέφωνό μου.
Η σεξουαλική παρενόχληση πότε έγινε;
Την επόμενη μέρα μου έστειλε μήνυμα και αργότερα με πήρε τηλέφωνο για να πάμε σε ένα γνωστό κλαμπ, όπου ήταν καλεσμένος. Δεν πήγα, αφενός γιατί ήμουν άρρωστη, είχα αμυγδαλίτιδα και αφετέρου, γιατί δεν ήθελα να βγω έτσι απλά μαζί του αν δεν είχε να μου πει κάτι σχετικά με δουλειά. Συνέχισε να με παίρνει κάθε μέρα για να βγούμε για ποτό και κάποια στιγμή, αφού είδε ότι το απέφευγα, μου λέει: «πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούμε σήμερα γιατί γίνονται συζητήσεις στο κανάλι για τα καινούργια σίριαλ. Να φέρεις και βιογραφικό». Κλείνουμε ραντεβού το ίδιο βράδυ στον Πύργο Αθηνών. Επειδή είχα μια ανασφάλεια, του πρότεινα να πάμε σε ένα μαγαζί που είχα αρκετούς γνωστούς. Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητό μου, μου έκανε εντύπωση το ότι, μόλις έβαλα το χέρι μου στο λεβιέ των ταχυτήτων, έβαλε κι εκείνος το δικό του από πάνω. Τράβηξα το χέρι μου, αλλά δεν έδειξα να δίνω ιδιαίτερη σημασία. Πήγαμε στο μαγαζί, χαιρέτησα τους φίλους μου και καθίσαμε στη βεράντα σε ένα ήσυχο τραπέζι. Άρχισε πάλι να λέει πόσο όμορφη είμαι, πως αυτός είναι το τυχερό μου κι ότι, πάνω απ΄ όλα σε μια κοπέλα εκτιμά την εχεμύθεια. Τα περί εχεμύθειας τα επαναλάμβανε κάθε δέκα λεπτά, με αποτέλεσμα να αρχίσω να προβληματίζομαι. Τότε άρχισε να μου λέει ότι θα με βάλει να παίξω σε κάποια καλή σειρά και παράλληλα θα προσπαθήσει να μου δώσει μια μουσική εκπομπή ή να με βάλει στο πάνελ μιας επιτυχημένης εκπομπής. «Θα σε εξασφαλίσω, μην ανησυχείς για τίποτα, θέλω να συνεργαστούμε», μου είπε και με ρώτησε αν αισθάνομαι γι΄ αυτόν κάτι ερωτικό. Του απάντησα αρνητικά, αλλά δεν έχασε το θάρρος του. «Εμένα μου βγάζεις κάτι ερωτικό, μου είπε, αλλά σε σέβομαι και δεν είμαι από αυτούς που θέλουν να πηδήξουν. Εγώ θέλω μόνο να με κοιτάς στα μάτια και να την παίζω».
Του λέω: «πλάκα μου κάνεις;» κι εκείνος συνεχίζει: «μα δεν θα σε αγγίξω, ούτε θα με αγγίξεις. Απλώς θα με κοιτάς». Του είπα πως αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. «Για να με βοηθήσεις, δηλαδή, να βρω μια δουλειά πρέπει να πέσω στο κρεβάτι σου;». «Όχι εντάξει, μου λέει, απλά σου είπα ότι μου έβγαλες μια ανωμαλία μου. Τέλος πάντων, έχει πολύ φασαρία εδώ και μας κοιτάνε όλοι. Πάμε να φύγουμε;». Όντως, του έδωσα το βιογραφικό μου και φύγαμε. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο και λέγαμε για δουλειές όταν φτάνοντας προς τον Πύργο Αθηνών μου ζήτησε να σταματήσουμε σε ένα σημείο που είναι ήσυχα για να μιλήσουμε.
Τότε μου ξαναλέει ότι δεν μου ζήτησε τίποτα, παρά μόνο να τον κοιτάω στα μάτια. Του επανέλαβα ότι δεν τον βλέπω ερωτικά, γιατί για να αισθανθώ έτσι για έναν άνθρωπο χρειάζομαι χρόνο. Εκείνος επέμεινε μόνο να τον κοιτάω χωρίς να κάνω κάτι άλλο. «Άλλες πάνε με όποιον να΄ ναι για να βρουν μια δουλειά. Εγώ θα σου βρω δουλειά και θα σου δώσω και χρήματα αν χρειάζεσαι. Την άλλη βδομάδα είσαι στο στούντιο, το καταλαβαίνεις», μου είπε. Του εξήγησα πως πρέπει να σταματήσει γιατί δεν ήμουν καλά στην υγεία μου. Είχα έναν όγκο στο στήθος, ο οποίος δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί. Φάνηκε να συγκινείται, επειδή, όπως μου είπε, έχει και η μητέρα του καρκίνο στο έντερο και μου είπε να μην ανησυχώ γιατί όλα θα πάνε καλά. Ωστόσο, δεν πτοήθηκε. Μου ξαναζήτησε να τον κοιτάω στα μάτια μέχρι να τελειώσει και άρχισε να χαϊδεύεται. «Επειδή θα συνεργαστούμε, μου είπε, δεν πρέπει να τσακωθείς μαζί μου και να δημιουργήσεις πρόβλημα. «Τι κάνεις εκεί;», τον ρωτώ λέω όσο πιο ήρεμα μπορούσα γιατί ήταν αργά, δεν υπήρχε πολύ κίνηση και φοβόμουν. Έβαλα τα κλάματα και τότε μου λέει: «έλα τώρα, το κ…. μου έχει πρηστεί. Μην τα χαλάς όλα τώρα, είναι η ευκαιρία της ζωής σου. Κοίταξέ με γιατί σε λίγο τελειώνω κι όλα καλά». Άρχισα να τον παρακαλώ να σταματήσει, αλλά εκείνος συνέχιζε με αποτέλεσμα να βάλω τις φωνές και να του ζητήσω να κατέβει αμέσως από το αυτοκίνητο. Τότε το πρόσωπό του αγρίεψε και άρχισε κι εκείνος να φωνάζει λέγοντάς μου: «ποια είσαι εσύ που θα μου πεις να κατέβω από το αυτοκίνητο, κανείς δεν μου έχει μιλήσει έτσι, πώς τολμάς να με προσβάλλεις με αυτόν τον τρόπο; Μετά από αυτό θα δεις τι θα πάθεις. Θα σου κλείσω όποια πόρτα σου ανοιχτεί γιατί με αυτό το μυαλό που έχεις δεν θα κάνεις τίποτα. Αν θες δουλειά, θα μου ζητήσεις συγνώμη» μου είπε κι έφυγε. Γύρισα στο σπίτι και έκανα εμετό. Αποφάσισα ότι κάποιος έπρεπε να σταματήσει αυτόν τον άνθρωπο γιατί το ίδιο θα κάνει και σε άλλες κοπέλες. Από τότε, βέβαια, εξαφανίστηκε.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε