Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Η τρόικα επιμένει για απολύσεις στο Δημόσιο – 15.000 διαθεσιμότητες προτείνει το υπ. οικονομικών

Η τρόικα επιμένει για απολύσεις στο Δημόσιο – 15.000 διαθεσιμότητες προτείνει το υπ. οικονομικών

Επισπεύδονται οι σχετικές διαδικασίες ώστε να “ανοίξουν” 15.000 “διαθεσιμότητες” στο Δημόσιο.

Την επίσπευση των διαδικασιών για τη δημιουργία 15.000 “διαθεσιμοτήτων” στο Δημόσιο, συζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης. Πιο συγκεκριμένα επισπεύδονται οι καταργήσεις ή συγχωνεύσεις οργανισμών αν και οι τροϊκανοί εξακολουθούν να εχουν ενστάσεις και επιμένουν στις απολύσεις.

Με το νομοσχέδιο για την κατάργηση και συγχώνευση 21 Οργανισμών που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανοίγει ο δρόμος για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις στο Δημόσιο.

Ποιοί φορείς καταργούνται ή συγχωνεύονται

-Ενσωμάτωση στο υπουργείο Παιδείας, του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για Εκτελέσεις Αρχαιολογικών Εργων.
-Ενσωμάτωση στο υπ. Τουρισμού του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
-Μεταφορά αρμοδιοτήτων στο ΥΕΘΑ της Ελληνικής Θαλάσσιας Ενωσης.
-Ενσωμάτωση του Ινστιτούτου Οικονομίας Κατασκευών στο υπουργείο Ανάπτυξης.
-Απορρόφηση από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επικοινωνίας Πληροφόρησης και Πολιτισμού, του Εθνικού Κέντρου Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς και της Εθνικής Χαρτοθήκης.
-Συγχωνεύσεις της ΔΕΘ, του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και της HELEXPO σε ένα εθνικό φορέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, του Οργανισμού Τυποποίησης και του Ελληνικού Ινστιτούτου Μετρολογίας σε έναν φορέα του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης, του Κέντρου Ερευνας Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας με το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας με την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, 29 Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών σε 14 φορείς, 39 Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας σε 13, 65 Κεφαλαίων Αποζημίωσης Φορτοεκφορτωτών σε ενιαίο φορέα, 63 Εταιρειών Προστασίας Ανηλίκων σε ενιαίο φορέα.

Διαβάστε
Οι πρώτοι 21 φορείς του δημοσίου που συγχωνεύονται ή καταργούνται – Τι θα συμβεί με τους υπαλλήλους

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε