Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Η χειροβομβίδα “τίναξε” στον αέρα τον σχεδιασμό για την επίσκεψη Ομπάμα!

Η χειροβομβίδα “τίναξε” στον αέρα τον σχεδιασμό για την επίσκεψη Ομπάμα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Οι Πυρήνες της Φωτίας απειλούν με βια κατά την επίσκεψη Ομπάμα!
– Ακυρώθηκε η ομιλία του Ομπάμα στην Πνύκα και θα γίνει όπως όλα δείχνουν στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος
– Ως επίσημη δικαιολογία προβλήθηκε ο κακός καιρός για την αλλαγή στην τοποθεσία…
– Άνδρες των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ “σαρώνουν” ήδη το Μαξίμου και τους γύρω χώρους
– Κανείς δεν μπαίνει στο πρωθυπουργικό μέγαρο αν δεν γίνει ειδικός έλεγχος που είναι στο ανώτατο επίπεδο

«Ούτε στην επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα πριν από 17 χρόνια δεν είχαν ληφθει τέτοια μέτρα ασφαλείας». Αυτό λένε ανώτατοι αξιωματικοί με εμπειρία που ζουν τον πυρετό της προετοιμασίας για την άφιξη του αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 και 16 Νοεμβρίου.

Καταλυτικός παράγοντας για να γίνουν ακόμα πιο αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας είναι το “ορφανό” ακόμα τρομοκρατικό χτύπημα στην γαλλική πρεσβεία στην καρδιά της Αθήνας με την χειροβομβίδα που έριξαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Αυτή είναι πιθανότατα και η αιτία της αλλαγής της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα του Μπαράκ Ομπάμα. Ο αμερικανός Πρόεδρος ήταν να μιλήσει το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης στην Πνύκα έναν χώρο γεμάτο συμβολισμό για την Δημοκρατία. Όμως, η ομιλία στο συγκεκριμένο σημείο ακυρώθηκε. Η επίσημη δικαιολογία που προβλήθηκε ήταν ότι αυτό έγινε λόγω επερχόμενης κακοκαιρίας. Όμως, πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρήθηκε παρακινδυνευμένο να είναι ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ σε ένα σημείο το οποίο είναι ανοικτό και εκτεθεμένο από παντού.

Αντ’ αυτού σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr θα γίνει στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε στεγασμένο χώρο. Ήδη το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η αστυνομία έχουν ειδοποιηθεί για επιπλέον μέτρα ασφαλείας.

Οι μυστικές υπηρεσίες “σαρώνουν” το Μαξίμου

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, από το πρωί, γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι στο Μέγαρο Μαξίμου από άνδρες των μυστικών υπηρεσιών. Κάθε χώρος, κάθε γωνία μέσα και έξω και γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου ελέγχεται εξονυχιστικά. Επίσης, οι μυστικοί πράκτορες έχουν επι της ουσίας “εγκατασταθεί” εκεί για να έχουν τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Από την Δευτέρα το πρωί μάλιστα, θα υπάρχει και μπουφές στην είσοδο του Μαξίμου για όλη την αμερικανική αποστολή.

Το επίπεδο ασφαλείας είναι στο 3, που είναι και το υψηλότερο και όσοι μπαίνουν στο πρωθυπουργικο μέγαρο ελέγχονται όπως ποτέ άλλοτε.

Τα μέτρα ασφαλείας

Περισσότεροι από 500 Αμερικανοί πράκτορες της CIA και της προσωπικής ασφάλειας του Μπαράκ Ομπάμα, θα συμμετάσχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα, στις 15 Νοεμβρίου, ενώ οι Έλληνες αστυνομικοί υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούν τους 3.000.

Όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, το οριστικό σχέδιο για την ανάπτυξη των μέτρων θα ολοκληρωθεί σήμερα. Τότε θα δηλώσουν και οι αμερικανικές αρχές τα στοιχεία εκείνων που θα συμμετάσχουν από την πλευρά τους στα μέτρα, σε επιτελικό και επιχειρησιακό επίπεδο, όπως επίσης και τον οπλισμό, τα οχήματα και όποιο άλλο υλικό θα έχουν μαζί τους.

Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., γίνονται συνεχείς συσκέψεις μεταξύ των Ελλήνων αξιωματικών της Αστυνομίας και υπαλλήλων της ΕΥΠ, με επιτελικό κλιμάκιο Αμερικανών πρακτόρων όλων των «ειδικοτήτων», οι οποίοι βρίσκονται ήδη εδώ προκειμένου να ετοιμάσουν τα πάντα για την ασφάλεια του κ. Ομπάμα – καθώς και αξιωματούχων της Αμερικανικής πρεσβείας.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μέτρων, οι Αμερικανοί πράκτορες ελέγχουν εξονυχιστικά μαζί με τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, χώρους, κτίρια και διαδρομές, φροντίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ σταδιακά θα φτάσουν και οι επιχειρησιακές ομάδες που θα συνοδεύουν παντού τον Αμερικανό πρόεδρο.

Σημειώνεται ότι πριν από το προεδρικό αεροσκάφος, θα φτάσουν με άλλα αεροσκάφη τα θωρακισμένα αυτοκίνητα με τα οποία θα κινούνται ο κ. Ομπάμα και η συνοδεία του, ενώ σε κάθε μετακίνηση θα κλείνουν οι δρόμοι μισή ώρα πριν, θα γίνονται συνεχώς έλεγχοι από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μαζί με Αμερικανούς ειδικούς, ενώ θα υπάρχουν παντού ελεύθεροι σκοπευτές και «μυστικοί» αστυνομικοί που θα παρακολουθούν κάθε κίνηση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε