Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Η χώρα κινδυνεύει με καταστροφή σαν την Μικρασιατική

Την φράση αυτή χρησιμοποίησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για να δείξει την ανησυχία του για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας.

“H χώρα μας κινδυνεύει άμεσα με νέα καταστροφή, ανάλογη της Μικρασιατικής, που μπορεί να προκύψει από τη λανθασμένη θεώρηση ότι την τελευταία στιγμή οι ξένες δυνάμεις θα παρέμβουν να μας σώσουν. Τότε χάθηκε η Μεγάλη Ελλάδα, σήμερα κινδυνεύει να χαθεί η ευρωπαϊκή Ελλάδα και όλα αυτά ενώ η ελληνική κοινή γνώμη, σε συντριπτικά ποσοστά, τάσσεται υπέρ της παραμονής μας στο ευρώ”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύνδεσμος.

Ο ελληνικός λαός, όπως τονίζει ο ΣΕΤΕ, πρέπει να αντιληφθεί τον θανάσιμο αυτόν κίνδυνο, να ενωθεί, να διαχειριστεί τον θυμό, να υπερβεί την αδράνεια, την έλλειψη λογικής, να δράσει ψύχραιμα.

Να μην πέσει στην παγίδα των ξένων κέντρων και συμφερόντων που καθημερινά προκαλούν ολοένα και περισσότερο, για να μας οδηγήσουν στο να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. “Αυτή την ύστατη στιγμή πρέπει να πάψουν οι πολιτικοί ακροβατισμοί, τα κομματικά συμφέροντα και οι προσωπικές πολιτικές “ατζέντες”.

“Να σταματήσουν οι απαράδεκτες έκνομες συμπεριφορές που καμία αγανάκτηση δεν δικαιολογεί. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες εργαζομένων και εργοδοτών να αρθούν επιτέλους στο ύψος των ευθυνών τους. Οι τράπεζες και οι επιχειρηματίες να βοηθήσουν την ανάπτυξη να ξεκινήσει τώρα”, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε