Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η1Ν1: Από τον περσινό συναγερμό στην φετινή αδιαφορία!

Η1Ν1: Από τον περσινό συναγερμό στην φετινή αδιαφορία!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.02.2011 | 12:33
Πρώτη δημοσίευση: 02.02.2011 | 20:27

"Οι θάνατοι 22 ανθρώπων από τον ιό Η1Ν1 θα πρέπει να οδηγήσουν σε εγρήγορση τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, για να μη φτάσουμε στο άλλο άκρο. Δηλαδή, ενώ πέρυσι είχαμε αυξημένα αντανακλαστικά φέτος να μην δίνουμε σημασία."

Με αυτά τα λόγια έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στο Newsit ο Σωτήρης Αδαμίδης - Διδάκτωρ Παθολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών για τον ιό Η1Ν1 και τους 22 νεκρούς που μετράμε ήδη.

"Είναι ένα σημαντικό νόσημα που δεν πρέπει να υποτιμάται. Εκείνο που εκτιμώ είναι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται γρήγορα τουλάχιστον για τον επόμενο ενάμιση μήνα. Η καλύτερη προστασία παραμένει ο εμβολιασμός. Είναι ευτύχημα ότι το φετινό εμβόλιο περιέχει και τα τρία στελέχη κατά της γρίππης, αλλά κυρίως προστατεύει απο την νέα γρίππη", είπε ο κ. Αδαμίδης.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από την αρχή του έτους έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, λόγω σοβαρών επιπλοκών, από τον ιό της γρίπης Η1Ν1, 108 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 60 παραμένουν για νοσηλεία.

Οι υγειονομικές αρχές παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού. Θεωρούν ότι η γρίπη βρίσκεται στην έξαρσή της και καλούν τις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt o κ. Αδαμίδης:
   Διαδώστε αυτό το άρθρο